Simpel gulerodssalat

Paruppu (Linse curry)

Jeg hadede denne curry, da jeg var lille. Det var dog det eneste curry, jeg ikke spiste til gengæld. Jeg ved den dag ikke hvorfor, for jeg kan sagtens spise det nu. Jeg tvang oftest mig selv til at tage bare en smule i protest, fordi jeg ville kunne lide det, men det sagde mig vitterligt ingenting. Jeg har genfundet glæden og tilført en smule mere smag. Jeg tror, jeg måske synes, den var lidt kedelig tidligere, og det var derfor, jeg ikke spiste den så meget.

Til ca. 3-4 personer (som sidedish) – Tilberedningstid 30 min (med simretid)

Olie til gryden
3 Fed Hvidløg
1 spsk revet ingefær
2 tsk Chili
1 tsk Spidskommen
7 Karryblade
1 Tomat
1 dl Linser
2,5 dl vand
1 tsk Gurkemeje
1,5 tsk Salt
1 tsk Smør
2 tsk Creme fraiche

Finhak hvidløg og riv ingefær. Kom olie i en gryde på middelvarme og tilsæt hvidløg og ingefær og svits det af i nogle minutter. Kom nu chili og spidskommen og karryblade i og lad det svitse af. Du kommer nu finthakket tomat i gryden og tilsætter herefter linser, vand, gurkemeje og salt. Lad det nu simre til det har fået den helt rigtige smag, som er ca 15-20 min. Slut det af med smør og creme fraiche og smag til! spis det med ris og andre currys og tilbehør.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Simpel gulerodssalat