Toast med pulled kylling, kartoffel og smeltet ost!

Aubergine paruppu / daal med saltede cashew og creme fraiche

Aubergine daal, hvorfor har jeg ikke tænkt på det noget før? Det smager jo hammer godt!! Som jeg også har nævnt tidligere på bloggen, så var paruppu/daal noget af det eneste, som jeg ikke kunne lide som barn. Jeg synes det havde sådan en mærkeligt konsistens og smag. Nu ELSKER jeg det. Og så med stegte aubergine, altså what’s not to like? Opskriften er en kæmpe succes, og det tager heller ikke alverdens tid og lave. Når retten simrer, kan du nå at rydde op efter dig selv. Det vil sige at madlavningen og oprydningen er klaret, inden du skal spise… altså jeg er fan!!!

Til 2 portioner - Tilberedningstid 30 min - Sværhedsgrad: Nem

½ Aubergine
6 Karryblade
Olie til friturestegning

2 Hvidløg
5 Karryblade
Olie til gryden
1,5 tsk Spidskommen
1,5 tsk Stødt koriander
1 tsk Gurkemeje
2,5 tsk Chilipulver
1,5 dl Røde linser
4 dl Vand
ca 1 tsk Salt
2 tsk Citronsaft
2 tsk med top smør

Saltede cashewnødder hakket
Creme fraiche
Ris/bulgur/Couscous/naan

Kom olie i en gryde til at frituresteg og stærk auberginen i mundrette stykker. Kom nu karryblade og auberginen i. Dog skal karrybladene allerede af frituregryden efter 2-3 min, så evt lav dem først, hvis det er nemmest. Auberginerne skal være i til de er gyldenbrune. Dryp auberginerne og karrybladene af på køkkenrulle. Imens auberginen tilberedes hak hvidløg og karryblade og svits det ved middelvarme. Tilføj nu spidskommen, stødt koriander, gurkemeje, chilipulver og linser og bland det sammen. Kom nu vand, de stegte auberginer og salt i og lad det simre. Rør rundt i det undervejs. Inden det er ved at nå den rigtige konsistens tilsæt smør og citron. Når konsistensen er som en god cremet risotto, er det færdigt. Det tager ca. 15-20 min. Server det med naan, ris eller hvad man nu har lyst til og top det med saltede cashewnødder, stegte karryblade og creme fraiche.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toast med pulled kylling, kartoffel og smeltet ost!