Kyllinge curry

Aubergine curry

Jeg har kastet mig ud i de mere traditionelle opskrifter, som jeg naturligvis har prøvet at gøre så smagfulde som muligt. Det her er personligt en af mine absolut favorit currys. Så smagfuld og en mega lækker konsistens, som auberginen bare har evnen til at give. Auberginen har ikke så meget smag i sig selv og kan på ingen måde spises rå, men til gengæld er den verdensmester i at suge smag til sig og skabe den bedste konsistens, som sagt.

Aubergine curry 3-4 personer (som sidedish) – Tilberedningstid 30 min

½ Aubergine
Olie til friturestegning
4-5 Karryblade (hvis du har det)
3 Hvidløg
3 tsk Chilipulver
1 Tomat/10 cherrytomater
Vand
0,5 dl Tamarindvand (kogende vand og en klump tamarind (ca 10 g), lad det stå i 5 min, pres alt saften ud af tamarinden og smid den resterende klump ud og kom kun vandet i. Hvis du ikke har tamarind, kan du bruge lime eller citron. Det er dog ikke det samme)
1-2 spsk Kokosmælk
Salt

Skær auberginen i tern (den anden halvdel af auberginen kan du også skære i tern og komme i fryseren til næste gang). Fyld olie lidt under halvt op i en pande og vent til olien er helt varm. Pas på olien ikke bliver alt for varm. Frituresteg nu stykkerne til de bliver gyldne. Hvis du synes det er for usundt af friturestege, så kan du også bare komme godt med olie på panden og stege dem til de er brunet godt af. Dryp stykkerne af på et stykke køkkenrulle. Hæld olien fra panden, men gem lidt til stegning til curryen. På den middelvarm pande tilsættes hvidløg og karryblade, og de brunes godt af.  Kom nu chunky stykker af tomat på panden. Lad det hele simre i noget tid til det er helt blødt og har en marmeladeagtig konsistens. Herefter tilsættes chilipulver, stegte auberginer og vand så det dækker ca halvdelen af grydens indhold og lad det simre 10 minutter. Tilsæt kokosmælk og tamarindvand og lad det små simre i ca. 5 min. Smag det hele til med salt. Spis det med ris og evt andre currys.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllinge curry