Lime cheesecake
Det er ingen hemmelighed, at cheesecake er amerikansk. Men Lime til gengæld er brugt i enorme mængder på Sri Lanka. Derfor skal denne citrusfrugt naturligvis også hyldes. Jeg synes lime kommer bedst igennem i fede desserter, da det netop er her, man har brug for det syrlige modspil. Derfor var det oplagt, at hylde den i den meget amerikanske dessert cheesecake. Top den gerne med lidt kokos også, så bliver det rigtig eksotisk!
Limecheesecake til 6 portioner:
7-8 digestive
30 g smør
250 ml fløde
1/2 pakke neutral Philadelphia
4 lime
1/2 vand
2/3 dl sukker
2 husblads
Kokos
Knus digestive så der stadig er lidt bid og altså ikke helt til pulver, smelt smørret og tilsæt det til kiksene. Pres lime i en gryde, kom vand og sukker i og lad reducere ind til sukkeret er helt opløst på middel varme. Læg husblads i blød og tilsæt det nu i den varme limesirup. Sørg for alt husblads er opløst ellers kommer der tråde. Lad nu siruppen køle med. Pisk fløden let. Kom i en anden skål flødeosten og noget af limesirupen i og rør godt sammen. Kom det nu i flødeskummen og vend det forsigtigt. Kom nu resten af limesiruppen i lidt ad gangen, indtil du synes, cremen har den rigtige smag. Kom kiksemassen i den ønskede serveringsskål og herefter cremen på, det må gerne være rustikt. Top det med lidt kokos og en halv limeskive på toppen. Lad det stå på køl i 2-3 timer. Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu