Karry med tilføjelse af andre lækkerier

Tarte tartin

Jeg har set denne dessert uendelige gange på masterchef, og min mund har virkelig løbet i vand hver eneste gang. Hvis man kender mig godt, så er desserter, hvor æble indgår, en kæmpe succes og vejen til mit hjerte. Den her dessert har jo bare alt, hvad jeg drømmer om. Dog har de dygtige deltagere efterhånden fucked den dessert op så mange gange, at jeg aldrig har lavet den. MEN så blev det tid. Jeg tog chancen, og det lykkes! Jeg og min familie syntes det smagte mega lækkert. Så her er opskriften til jer! Den er mega nem at lave, hvis man først lige har fanget teknikken og besidder tålmodighed, det skal man have! Det skal lige siges, at dette er den nemme og dovne løsning.

Tarte tartin til 4-5 personer:

6 Æbler
1-1,5 dl Sukker
2 spsk smør
Butterdej (kan købes ligesom pizzadej, og dem kan du ligeså godt købe færdige, det er ret god kvalitet og svært at stå og bikse sammen selv)
Citron
Vaniljeis (Hvis du er ægte god, så lav den selv!)

Skræl æblerne og skær dem ud i både. Imens skal sukker langsomt smelte på panden (Panden skal være en, der kan komme i ovnen) ved mellem varme, fordel det godt og jævnt. Husk det går langsomt, og du skal have tålmodighed, det er meget vigtigt. Du skal endelig ikke røre i det for tidligt. Når sukker er nogenlunde smeltet tilføj smør og lad det stå lidt, så smøren får samme temperatur som resten. Du kan nu røre rundt indtil karamellen er en ensartetmasse, som er en flot mørkebrun men på ingen måde brændt!! Tag nu karamellem af panden og sørg for alle æbler er godt dækkes på hele panden, lav gerne et flot mønster. Kom nu butterdej ovenpå, så det fylder hele panden som et slags låg. Kom panden i en forvarmet ovn ved 200 grader ved varmluft i ca. 20-25 min. Når du tager den ud, så find et flad element, der dækker hele panden, så du kan vende tærten på det fad. Kom herefter lidt sukker på toppen og top det med lidt frisk citron. Skær dem i stykker og server dem med en kugle is og eventuelt mynte på toppen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karry med tilføjelse af andre lækkerier