Frisk srilankansk tomatsalat til dine currys

Lime cheesecake

 

Det er ingen hemmelighed, at cheesecake er amerikansk. Men Lime til gengæld er brugt i enorme mængder på Sri Lanka. Derfor skal denne citrusfrugt naturligvis også hyldes. Jeg synes lime kommer bedst igennem i fede desserter, da det netop er her, man har brug for det syrlige modspil. Derfor var det oplagt, at hylde den i den meget amerikanske dessert cheesecake. Top den gerne med lidt kokos også, så bliver det rigtig eksotisk!

Limecheesecake til 6 portioner:

7-8 digestive

30 g smør

 

250 ml fløde

1/2 pakke neutral Philadelphia

4 lime

1/2 vand

2/3 dl sukker

2 husblads

Kokos

Knus digestive så der stadig er lidt bid og altså ikke helt til pulver, smelt smørret og tilsæt det til kiksene. Pres lime i en gryde, kom vand og sukker i og lad reducere ind til sukkeret er helt opløst på middel varme. Læg husblads i blød og tilsæt det nu i den varme limesirup. Sørg for alt husblads er opløst ellers kommer der tråde. Lad nu siruppen køle med. Pisk fløden let. Kom i en anden skål flødeosten og noget af limesirupen i og rør godt sammen. Kom det nu i flødeskummen og vend det forsigtigt. Kom nu resten af limesiruppen i lidt ad gangen, indtil du synes, cremen har den rigtige smag. Kom kiksemassen i den ønskede serveringsskål og herefter cremen på, det må gerne være rustikt. Top det med lidt kokos og en halv limeskive på toppen. Lad det stå på køl i 2-3 timer. Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk srilankansk tomatsalat til dine currys