Auberginepesto

Bananis

Bananis har været min favorit, siden jeg husker det. Dengang var det dog den kunstige, man kunne få nede i alle isbutikker, bevares jeg elsker stadig denne variant, men hold nu fast jeg også elsker den ægte italienske vare. Jeg har flere gange købt det nede i Italien, og det har aldrig fejlet. Men i og med det efterhånden er noget tid siden, jeg har været i Italien, så er det oplagt at lave min egen.

Bananer er faktisk en meget udbredt frugt i Sri Lanka. De er dog meget små i forhold til de danske, og har også en anden undersmag, som jeg ikke lige kan definere. De hænger oftest alle steder som nedenfor. Men som hyldest til bananen er der nu en lækker isopskrift.

Bananis:

125 g sukker
4 Æggeblommer
150 ml Fløde
300 ml Sødmælk
3 små bananer (jeg købte nogle økologiske, og de er oftest bare meget små i forhold til de andre)

Pisk æg og sukker til en æggesnaps. Tilsæt nu fløde og mælk og bland det godt sammen. Kom det hele i en gryde og kog det langsomt op til at starte med og lad det koge i ca et kvarter. Det skal være omkring de 80 grader. Tilsæt nu den moste banen og stavblend massen til den er ensartet. Massen skal i en beholder og i fryseren i nogle timer. Inden servering køres massen i en ismaskine og kan serveres med lækre bær som blåbær. Nemt og lækkert!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Auberginepesto