Bedste snurrer - kanel, pesto, Nutella mm.!

Butter chicken – den bedste!

Jeg ELSKER butter chicken, og det er desuden også en af mine favorit retter. Jeg har i mange år prøvet utallige opskrifter, men den levede aldrig op til mine forventninger. For et par år siden siden lykkedes det mig endelig at få kombineret en rigtig god en af slagsen, hvis jeg selv skal sige det. Måske endda den bedste jeg har smagt. Det har også været er hit hos dem, jeg har serveret retten for. Jeg laver altid en kæmpe portion, så jeg kan smovse det i mig flere dage efter. Så her kommer den sørme, min elskede butter chicken opskrift:

Butter chicken til ca 2-3 personer:

 • 350 g kylling
 • 2 spsk tørret hvidløgspulver (for at få en smooth sovs, du kan sagtens også bare bruge frisk hvidløg)
 • 1 spsk god chilipulver
 • ½ spsk salt

Kyllingestykkerne skæres i mundrette stykker og marineres i hvidløg, chili og salt. Lad dette marinere i køleskabet, jo længere tid jo bedre. Du kan sagtens nøjes med 20 min.

 • Olie til panden
 • 1 spsk Smør
 • 1 stort løg/rødløg
 • 4 store fed hvidløg
 • 3 tomater
 • 80 g cashewnødder
 • 2 spsk revet ingefær eller ingefærpulver
 • 2-3 spsk chilipulver
 • 2,5 spsk garam masala ellercurry powder (jeg bruger selv denne)
 • 2 spsk sukker
 • 2,5 dl vand
 • 50 g smør (ægte smør og ikke smørbar)
 • 1 stor spsk creme fraiche 38 %
 • 2 tsk salt

Steg kyllingestykkerne i ca 3 min i olivenolie –  de skal ikke steges helt færdige. Tag dem af panden og kom dem i en skål. Tilsæt i samme pande smør sammen med olivenolien og svits løg og hvidløg bløde på en middelvarm pande i ca 5 min (du kan bare skære både løg, hvidløg og tomater i store stykker – det skal alligevel blendes). Tilsæt derefter tomater, cashewnødder, sukker, ingefær, chilipulver, graham masala og vand, og lad retten simre i 20 min. Blend herefter hele massen i en blender til en helt fin og cremet masse uden klumper (se billeder før og efter en tur i blenderen nedenfor). Evt si sovsen, hvis din blender ikke kan blende det helt igennem. Kom kyllingestykkerne i. Komfuret skal simre ved svag varmeTilsæt herefter smør og creme fraiche og smag til. Spis retten med Basmati ris og lækker naan, så er der ikke er øje tørt.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedste snurrer - kanel, pesto, Nutella mm.!