Mine top 10 opskrifter

Srilankansk chicken curry med auberginesalsa og ris med cashewnødder og gurkemeje

Jeg ELSKER srilankansk mad, og denne gang har jeg kastet mig ud i det, uden at hente hjælp eller få fifs fra min mor. Jeg ELSKER at spise det, men har sjældent gjort i mig at lave det. Jeg ved til gengæld, lige hvordan jeg vil have det, og hvordan jeg ikke vil have det. Jeg har efterhånden lavet det et par gange, og jeg synes selv, jeg ved at fange teknikken i det srilankanske køkken. Men det har også været nemt for mig, også netop fordi jeg er vokset op med alle krydderierne, duftene og smagene. Men her er mit udkast af chicken curry, også må vi jo sige, om hele min blog kommer til at være Srilankansk mad, jeg går nemlig lidt og grubler over det!!

Chicken curry:

Godt med olivenolie
1 Løg i strimler
4 fed Hvidløg i strimler
2. tsk chilipulver
2 tsk sri lankansk curry powder (du kan også bruge garam masala, hvis du har det, det er nogenlunde samme ingredienser, men pulveret kan laves selv ellers købes i alle srilankanske butikker, som der er i næsten alle store og mellemstore byer i hvert fald)
1,5 tsk Revet ingefær
6 Kyllingeunderlår
2 store eller 3 små tomater, skal hakkes
3 dl vand
1,5 spsk Sukker
½ lille dåse kokosmælk (ca. 80 ml)
1 spsk Æblecidereddike (kan godt undlades)
Saft fra en halv lime
Salt

Kom ollie i en stor gryde og tilsæt dine løg -og hvidløgsstrimler. Svits dem kort og tilsæt, chili, curry powder og ingefær og svits det med løgene. Tilsæt nu dine kyllingeunderlår og brun dem kort. Du kommer nu de hakkede tomater i, vand, sukker, kokosmælk, æblecidereddike, lime og salt i. Lad dette simre i ca. 30-40 min, tjek om dine lår er saftige og færdige, skal bestemt ikke være tørt!! Top det med hakket koriander.

Auberginesalsa:

1 Skrællet aubergine
1 dl vand
½ Finthakket rødløg
½ tsk Chilipulver
2 tsk Citron
2 store tsk Cremefraiche
Salt

Kom vand i en gryde og skær den skrællede aubergine ud i 5-6 stykker. Lad det koge til de er helt mør. Når auberginerne er helt mør, så hæld evt det overskydende vand ud i vasken. Mos nu auberginen og lad den køle af. Kom herefter finthakket rødløg, chili, citron, cremefraiche og salt i. Top det med hakket koriander.

Ris med cashewnødder og gurkemeje:

4 dl Ris (gerne basmatiris)
6 dl Vand
1 tsk smør
salt
1 tsk Gurkemeje
1 håndfuld Saltede og ristede Cashewnødder

Kom vand, ris, salt og gurkemeje i en gryde, rør rundt med en ske og tilsæt smør. Kog det efter pakkens anvisning. Når risene er færdige tilsæt nu nødderne og rør rundt. Top det med hakket koriander.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine top 10 opskrifter