Dumplings med svinekød - propfyldt med smag

Bedste snurrer – kanel, pesto, Nutella mm.!

Hvem elsker ikke en omgang snurrer? En lækker bolle, du ikke skal smøre, hvor der allerede er lækkert snask i den. Det gode ved snurrer er også, at du kan lave flere forskellige smage. Endda med samme dej. Du kan naturligvis også bare køre med en smag, hvis du har en yndlings. Jeg lavede snurrer med pesto og kanel. Pestoen var købt, da jeg havde rester, men du kan snildt lave din egen (det tager maks 5 min).

Ca 12-14 stk - Tilberedningstid ca. 2 timer - Sværhedsgrad: Middel
 • 50 g gær
 • 2,5 dl lunken vand
 • 2 æg
 • 5-600 g hvedemel
 • 2 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 1/2 tsk stødt kardemomme
 • 200 g smeltet og afkølet smør
 • 1 æg til pensling

Kanelfyld

 • 100 g smør
 • 150 g brun farin
 • 2,5 tsk kanel
 • lidt salt ovenpå kanelsnurren efter de er penslet

Andre forslag til fyld

 • Pesto
 • Nutella
 • Sauterede og bløde løg med de krydderier du kan lide og ristede løg, du blander i dejen
 • Frugtkompot (fx. rabarber)
 • Brunsviger fyld
 • Kom lige det i du kan lide, der er ingen grænser

Smuldre gæren ud i det lunkne vand på en røremaskine. Tilsæt æggene, halvdelen af melet, sukker, salt, kardemomme og det afkølede smeltede smør. Ælt det grundigt sammen i ca 5 min (den vigtigste del for dejen bliver luftig. Kom resten af melet i og ælt dejen til den er smidig. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i 45 min. 

Kom nu mel på bordet og hæld dejen ud på bordet. Rul dejen ud med til en rektangel, som er ca 1-2 cm tyk. Smør herefter det ønskede fyld på. Fold nu den ene side mod midten og herefter den anden, så du nu har en bred og smal rektangel. Skær dem nu i ca 7-8 cm tykke stykker. De enkelte stykker skal herefter yderligere have to snit, som vist på billedet forneden, så du kan flette dem. OBS vigtigt snittene ikke skærer hele vejen igennem på begge ender. Se videre vejledning nedenfor. 

Flet dem herefter helt ned til bunden og luk enderne sammen.

Nu folder du dejen indad og giver dem et let tryk.

Nu skal du bare lade bollerne hæve ca 20 min. Tænd ovnen på varmluft 200 grader, imens de hæver. Når snurrerne er hævet pensles de med et pisket æg (kom evt salt på toppen af dem, hvor det passer ind – det gør det nærmest med alt salgs fyld, både sødt og salt). Lad dem bage ca. 15 min og voila!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dumplings med svinekød - propfyldt med smag