Nem spicy kartoffelsalat

Dumplings med svinekød – propfyldt med smag

Dumplings! Mmmhhh… De er helt sikkert en af mine yndlings asiatiske retter, og jeg bestiller dem altid, hvis de er på menukortet. Jeg har nu selv lavet dem i et år cirka, og jeg synes selv, jeg nailer dem ret meget. Det synes min kæreste også, som også elsker dumblings sky højt! Så I skal naturligvis have opskriften på dem. Der hører også en lækker dip til dem selvfølgelig.

Ca 30-40 stykker - Tilberedningstid ca. 45 min - Sværhedsgrad: Middel
 • Dumpling seeds (du kan både bruge de runde og firkantede) – kan købes på frost i asiatiske supermarkeder
 • 350 g svinekød
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk peber
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 tsk majsmel
 • 1,5 tsk sukker
 • 2 spsk soya
 • 2,5 spsk fiskesause
 • 1,5 spsk sesamolie
 • 1 spsk hvidløgspulver
 • 1 æg
 • 1 bundt purløg
 • 2-3 forårsløg
 • Olie til stegning
 • 2 pander
 • 2 spsk sesamolie, 4 spsk soya
 • 1 spsk chilipaste (evt mere)

Tø dine dumplings seeds op ca 15 min før du går i gang. Kom alle ovenstående ingredienser fra svinekød til æg i en skål, hak purløg og forårsløg og kom det i samme skål. Rør det hele sammen til massen er ensartet. Kom nu ca en 5 kr størrelse fyld på et seed, smør vand på kanterne med din finger og fold dem som vist forneden (du kan også folde dem på din egen måde). Gør dette med alle, indtil du ikke har mere fyld. 

Tag nu to pander. Den ene skal du bruge som låg, så den skal dække den anden pande helt tæt. Hvis du har et låg til din pande, så bruger du naturligvis bare den. På din middelvarme pande kommer du nu olie og herefter dumblings med bunden mod panden. Når dine dumblings er flotte gyldne på bunden, så kommer du ca 1 dl vand på panden og lukker til med den anden pande/låget, så dine dumblings bliver dampet. De er færdige efter ca 5-6 min, du kan evt prøve at smage en af dem, dejen skal være blød og let at bide, og kødet selvfølgelig kogt færdigt. Dette gentager du til alle dine dumblings er færdige. Jeg plejer tømme panden for vand og tilsætte mere olie, når jeg skal stege en ny portion. 

Dyppelsen skal du blot blande de tre ingredienser sammen til det er en ensartet masse. 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem spicy kartoffelsalat