Friteret pocherede gurkemejeæg med en frisk og sprød løgsalat

Spicy kikærtefyld i indbagt butterdej med mint/lime dip

Disse indbagte herligheder blev super gode og dippen var helt perfekt til disse. En helt tæt og krydret kikærtemasse i en sprød butterdejsskal med en syrlig og frisk dip til. Jeg lavede dem til min bror og hans kæreste, og de godkendte dem også! Det er ikke sidste gang, jeg vil servere dem til nogle, mmhhh!

Ca 10-12 stykker -  Tilberedningstid 1 time

2 spsk Ymer eller yoghurt
ca 40 Mynteblade eller ca en hel Mynteplante (hvis du har færre blade, så kom mindre yoghurt i)
1 Lime

Olie til panden
1 Løg
2 Hvidløg
½ tsk Sennepsfrø
½ tsk Fenikkelfrø
2 tsk Spidskommen
1 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Kanel
1,5-2 tsk Chili
1 Grøntsagsboullion
1 dl kikærtevand og ca 2 dl vand (start med 1 dl evt og tilsæt løbende det sidste vand)
2 Kartofler
1 dåse Kikærter (gem 1 dl vand fra kikærterne)
0,5-1 tsk Salt
Butterdej
Olie til friturestegning

Kom ymer i en skål, hak mynte fint og tilsæt lime. Lad dette stå på køl. Hæld olie på panden og tilsæt snittet hvidløg og løg på panden og brun det af på lav varme i 5 min. Tilsæt herefter sennepsfrø, fennikelfrø, spidskommen, kardemomme, kanel og chili. Steg det godt af i 2 min. Tilsæt herefter små tern af kartofler, kikærtevand, vand og bouillon. Kog det ind til kartoflerne er møre. Halvejs inden kartoflerne er helt møre tilsættes Kikærterne. Smag til med salt. Tag det af, når kartoflerne og kikærterne er smurt ind i sovsen og ikke er alt for flydende. Lad det nu køle af. Skær nu butterdejen i kvadrater. Kom fyldet i en af enderne, så du kan folde den anden halvdelen af dejen over. Brug en gaffel til at lukke alle ender sammen, gør det to gange samme sted, så du er sikker på, der ikke er nogle huller. Kom nu olie i en gryde eller i din friture og sørg for, at olien ikke er alt for varm. Kom den nu i gryden med olie eller i frituren, evt en ad gangen, til de er gyldenbrune. Dryp dem af på køkkenrulle og server dem nu med dippen. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friteret pocherede gurkemejeæg med en frisk og sprød løgsalat