Kartoffelcurry toast

Fløjlsbløde fladbrød med karameliseret hvidløg og smør

Årrh gud! Helt bløde, lette og fløjlsbløde brød med de lækreste karameliserede løg og den magiske smør. Jeg var i himlen. De er lette at lave og en sikker vinder. Kan spises med currys, bare som den er som snack og generelt blot som tilbehør. Prøv dem!

8 fladbrød - Tilberedningstid 30 min - Hævetid 45 min

1,25 dl Lunkent vand
25 g Gær
1 tsk sukker
1/4 tsk Salt
300 g mel
50 g Smeltet saltet smør
5 store tsk Yoghurt eller creme fraiche

1 Helt hvidløg
1 Tsk Olivenolie
Salt
Smør

Opløs gæren i det lunken vand og tilsæt sukker og salt. Lad det køre i rørmaskinen i 5 min. Vej imens mel op og tilsæt det i samme skål sammen med smeltet smør (kan smeltet i mikrovonen i 10 sekunder ca) og yoghurt. Kør nu rørmaskinen i 5 min eller bland dejen med en ske/grydeske og overtag derefter med hænderne og ælt i ca 5 min. Dejen er en smule klistret, men det er meningen. Lad det hvile i 45 min under et viskestykke. Imens Dejen hæver, tændes ovnen på 200 grader varmluft, herefter piller du alle hvidløg fra et helt hvidløg, kommer det på en bageplade dækket med bagepapir og blander dem alle med olie og salt. Disse skal være i ovnen 15-20 min og skal røres en enkelt gang undervejs. Når dejen er hævet kommer du lidt mel på bordet og på en kagerulle (evt en smule olie på kagerullen), og hælder dejen ud på bordet. Du deler dejen ligeligt i 8 dele. Herefter følger du billedanvisningen nedenfor, men du kan selv vælge formen på brødet. Jeg valgte, de skulle være ovale. Husk panden skal være super varm, når de skal tilberedes. Kom ca ½-1 tsk smør på hver side af hvert brød efter de er stegt på panden og mens de stadig er varme, så smørret smelter. OG IKKE PÅ PANDEN MED SMØRET. Hermed sørger man for at ydersiden bliver dejlig blød og ikke tør. Hvis du kommer det på panden, branker smørret, og det giver en dårlig og brændt smag. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelcurry toast