Klassiske vandbakkelser med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

 

Vandbakkelser for mig er barndom. Jeg fik det oftest som barn/teenager, men meget sjældnere i disse dage. Det er som om, at vandbakkelser er en glemt ting, som man sjældent laver. Mit bedste vandbakkelsesminde er vandbakkelser fra min venindes mor. Hun lavede dem ofte, og de smagte så mega godt, at vi alle kastede flere i os, end vi egentlig kunne spise.

Jeg fik sådan lyst til dem igen efter fastelavnsbolle sæsonen. Det er jo egentlig nærmest bare en fastelavnsbolle, bare med en vandbakkelse. Men ja, det blev først i mandags, jeg fik taget mig sammen til at lave dem, og de blev HELT PERFEKTE, hvis du spørger mig. De mest bløde og let sprøde vandbakkelser, dejlig og glat vaniljecreme, en let pisket men stadig fast flødeskum og en god klat af min yndlings syltetøj. JA TAK! Så de kræver naturligvis en opskrift, som jeg har samlet udefra hist og her og nu samlet til en opskrift til dig lige her!

Ca 8 store vandbakkelser - Tilberedningstid ca 1 time med køletid - Sværhedsgrad: Middel
 • 200-250 ml fløde som skal piskes til flødeskum (gerne i hånden, så kan du få en god konsistens)
 • God syltetøj (valgfri smag)

Vaniljecreme

 • 2 dl Mælk
 • 2 Æggeblommer eller 1 æg
 • 2 spsk Sukker
 • 1 spsk Majsstivelse
 • 1 spsk God vaniljesukker med vaniljekorn (eller en 1/2 vaniljestang)

Kom det hele i en gryde og lad det hele koge op på middel varme. Pisk konstant til det har en tyk konsistens. Kom det i en skål og lad det køle ned. 

Vandbakkelser

 • 2 dl Vand
 • 100 g smør
 • 2 tsk sukker
 • 1 knivspids salt
 • 100 g hvedemel
 • 2 store æg

Tænd ovnen på 200 grader UDEN varmluft. Smelt smørret i end gryde med vand og lad det koge op. Når det koger sier du melet i og kommer det i sammen med sukker og salt. Du pisker løs, mens gryden stadig er på varmen. Når du har samlet dejen godt til dejen slipper gryden, kan du nu tage den af varmen og lade den køle ned i ca 5 min. Herefter tilsætter du 1 æg ad gangen og pisker den godt ind i dejen. Slutdejen skal være glat og ensartet. Hvis den ikke er det, så skal du evt komme en smule mere æg i (ikke sikkert det skal være et helt et). Hvis dejen sveder og altid er samlet til en smuk og smidig dej, kan det skyldes dejen er blevet skilt. Så bliver du nødt til at starte forfra. Dejen kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl med ca 7-8 takker og sprøjtes ud i ensartede størrelser på en bageplade med bagepapir. Husk de hæver, så der skal være lidt mellemrum imellem dem. Sæt dem nu i ovnen ca 30 min (de skal være helt gyldne, så de får lidt sprødhed). OBS!! Pas på med at åbne ovnen for tidligt, så de ikke falder sammen. Du skal være sikker på de er bagt, før du åbner! Jeg åbnede omkring de 25 min. henne for at se, om farven var nogenlunde på vandbakkelserne. Du tager dem ud, når de er flotte gyldne og lader dem køle af. Når de er kølet ned, smører du en klat syltetøj, en god klat vaniljecreme og flødeskum på efter smag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pitabrød med krydret oksekød på spyd, bagt hvidløgsmayo, bagt peber, feta, jalapenos og diverse