Butter paneer med brunet smør

Æble/blåbær crumble – hurtigste og nemmeste dessert

 

Hvem elsker ikke crumble? Det er jo en dessert, der har det hele. Syre, sødme, knas og fedme. Alt man vil have i en dessert! Det er nok en af mine yndlingsdesserter, også kan den jo laves med alle slags frugter og bær! Rabarber er jo mega oplagt i øjeblikket. Er du heller ikke i ørn i køkkenet, så er den her dessert enormt oplagt, for du kan næsten ikke fucke den op. Samtidigt er det en dessert, der kan laves inden gæsterne kommer og bare lade den stå i køleskabet. Så er det eneste du skal gøre, når gæsterne er der, er at komme den i ovnen. Det er da til at have med at gøre.

 

Crumble til ca 4-5 personer - Tilberedningstid 35 min (med ovntid) - Sværhedsgrad: nem

Kompot:

  • 300 g fintskåret æble (brugte ét meget stort æble)
  • 100 g frosne blåbær
  • 1 tsk. vaniljesukker (gerne en god en)
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 spsk citronsaft

Crumble:

  • 100 g mel
  • 75 g sukker
  • 100 g blødt smør (eller meget små stykker smør, hvis du ikke nåede at blødgøre det)

 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær æblerne i fine tern og kom dem i en bradepande (jeg brugte et 26 cm fad). Tilsæt frosne blåbær, vaniljesukker, sukker og citronsaft i fadet. Rør det hurtigt sammen med en ske, så det er nogenlunde lige fordelt. Nu skal crumblen laves. Kom mel, sukker og smør i en foodprocesser eller lignende og blend det til en ensartet masse. Du kan også komme alt i en skål og bruge dine bare næver. Smuldre dejen i lidt større klatter ovenpå frugtblandingen. Kom det i ovnen i ca 20 min eller til crumblen er flot gyldenbrun. Spis det med vaniljeis eller cremefraiche rørt op med en god vaniljesukker. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butter paneer med brunet smør