Æble/blåbær crumble – hurtigste og nemmeste dessert

Hvem elsker ikke crumble? Det er jo en dessert, der har det hele. Syre, sødme, knas og fedme. Alt man vil have i en dessert! Det er nok en af mine yndlingsdesserter, også kan den jo laves med alle slags frugter og bær! Rabarber er jo mega oplagt i øjeblikket. Er du heller ikke i ørn i køkkenet, så er den her dessert enormt oplagt, for du kan næsten ikke fucke den op. Samtidigt er det en dessert, der kan laves inden gæsterne kommer og bare lade den stå i køleskabet. Så er det eneste du skal gøre, når gæsterne er der, er at komme den i ovnen. Det er da til at have med at gøre.
Crumble til ca 4-5 personer - Tilberedningstid 35 min (med ovntid) - Sværhedsgrad: nem
Kompot:
- 300 g fintskåret æble (brugte ét meget stort æble)
- 100 g frosne blåbær
- 1 tsk. vaniljesukker (gerne en god en)
- 1 spsk. sukker
- 1,5 spsk citronsaft
Crumble:
- 100 g mel
- 75 g sukker
- 100 g blødt smør (eller meget små stykker smør, hvis du ikke nåede at blødgøre det)
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær æblerne i fine tern og kom dem i en bradepande (jeg brugte et 26 cm fad). Tilsæt frosne blåbær, vaniljesukker, sukker og citronsaft i fadet. Rør det hurtigt sammen med en ske, så det er nogenlunde lige fordelt. Nu skal crumblen laves. Kom mel, sukker og smør i en foodprocesser eller lignende og blend det til en ensartet masse. Du kan også komme alt i en skål og bruge dine bare næver. Smuldre dejen i lidt større klatter ovenpå frugtblandingen. Kom det i ovnen i ca 20 min eller til crumblen er flot gyldenbrun. Spis det med vaniljeis eller cremefraiche rørt op med en god vaniljesukker.
Ingen kommentarer endnu