Nem hverdags samosa med myntedressing

Butter paneer med brunet smør

Er du sucker for butter chicken, så skal du prøve denne butter paneer! Amen helt fantastisk med den gode og saltede ost, som er stegt i smør. OG NU MED BRUNET SMØR UDOVER RETTEN!! Det kan alligevel noget. Det skaber en helt ny nuance til retten, som er fantastisk. Den passer fantastisk med dens noter af nødder. Helt fantastisk ret, du skal prøve!

Butter paneer til 2-3 personer - Tilberedningstid ca 45 min - Sværhedsgrad: Nem
 • 1 Løg
 • 3 Tomater
 • 4 Hvidløg
 • 3-4 cm Revet ingefær
 • 100 g Cashewnødder
 • 2 spsk Currypowder (Garam masala kan også bruges)
 • 4 tsk Chilipulver
 • 0,5-1 spsk Sukker (alt efter hvor sød du vil have den)
 • ca 3 dl vand
 • 2 spsk Creme fraiche
 • 50 g smør + 25 g smør, som skal brunes
 • 1,25 tsk Salt
 • 250 g Paneer/halloumi

Halver løget og kom løg og hele tomater på en brandvarm og tør pande, så de bliver grillet let. Hak nu løg, hvidløg og riv ingefør (må gerne være groft, da det hele skal blendes). Tilsæt på samme, dog middelvarm, pande olivenolie og svits løg, hvidløg og ingefær til de bliver bløde og let gyldne. Tilsæt derefter cashewnødder, grofthakket tomater, chili, graham masala og sukker og steg det godt af.  Nu tilsættes  vand, og lad retten simre i 20 min.

Imens det simre kan du sætte ris over og skære paneer i 2 cm skiver. Steg dem gyldne i smør – ca 1,5 min på hver side. Skær dem herefter i ca 2 cm x 2 cm stykker og læg dem til side. Nu blendes hele curryen i en skål med stavblender eller i en god blender til en ensartet og fin sovs. Sovsen sier du igennem en si direkte ned i den middelvarme pande. Lad den simre ca 1-2 min. Tilsæt Paneerstykker. Tilsæt herefter smør og creme fraiche og smag til. Kom nu det sidste smør i en gryde og skru helt op for blusset. Pisk i gryden til smøren er gylden brun og dufter af nødder. Kom det udover din curry. Spis retten med Basmatiris og lækker naanbrød, så er der ikke er øje tørt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem hverdags samosa med myntedressing