Klassiske vandbakkelser med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Lette og bløde madbrød med krydret meatless fars og majs – god madpakkeidé

En glemt ting er helt klart madbrød/pirogger. De er jo fantastiske til madpakker og smager altså bare en del bedre end en kedelig omgang rugbrødsmadder. Jeg lavede en stor omgang til ugen sammen med en omgang pølsehorn med samme dej, og min forlovede og jeg endte med at fråde 3 hver efter aftensmad, fordi de simpelthen var så gode. Brøddejen er så perfekt!! Fyldet er en intens en af slagsen, som jeg helt klart synes, det kan tåle, nu når det bliver mildnet af brødet.

Ca 12-14 Madbrød - Tilberedningstid 1,5 time med hævning - Sværhedsgrad: Middel

Dej
 • 25 g Gær
 • 2 dl Lun mælk
 • 2/3 tsk Salt
 • 1 spsk Honning
 • 1 æg
 • 0,25 dl Creme fraiche eller yoghurt
 • 20 g Smeltet smør
 • 100 g Grahamsmel
 • 400 g Hvedemel
 • 1 æg til pensling

Fyld

 • Godt med olie
 • ½ Løg
 • 250 g Meatless farm minched meat (det har en vildt god struktur, kan købes hos nemlig.com)
 • 1 tsk Hvidløgspulver
 • 1 tsk Paprika
 • 1 tsk Spidskommen
 • Chiliflager efter smag
 • 140 g Tomatpure
 • 140 g Drænet majs
 • Salt og peber

 

Opløs gæren i mælken sammen med salt og honning. Kom nu æg, creme fraiche og smeltet smør og bland det godt. tilsæt nu melet lidt ad gangen til dejen er smidig og ensartet. Lad det hæve ca 45 min. Imens dejen hæver, kan du stege løgene bløde i olie på en panden ved lav varme. Når løgene er bløde, skal du skrue en smule op for blusset og tilsætte farsen. Brun det kort af i 2 min og tilsæt alle krydderier og tomatpure. Tilsæt evt mere olie, hvis du føler farsen er for tør. Lad det stå i 6-7 min, hvor du rører rundt løbende. Kom herefter majs, salt og peber i og smag det til. 

Tænd ovnen på varmluft 175 grader. Del dejen op i 12-14 lige store boller. Tag en bolle ad gangen og flad dem runde med en kagerulle. Tilsæt fyldet og luk det sammen som en halvmåne. Luk kanterne til med en gaffel. Gentag dette med resten. Pensel bollerne med æg og kom dem i ovnen i 12-14 min.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassiske vandbakkelser med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum