Fløjlsbløde fladbrød med karameliseret hvidløg og smør

Friteret pocherede gurkemejeæg med en frisk og sprød løgsalat

Jeg har aldrig rigtigt været en ægge-pige, hvis man kan sige det. Jeg kan sagtens spise det, men jeg synes det er utrolig kedeligt bare i sig selv. DOG har æg den gave, at den kan bruges til utrolig mange ting, som er utrolig lækkert. Blandt andet is, mayo, scrambled eggs, friedrice og nu dette tilbehør, som jeg har kreeret. Virkelig lækkert æggetilbehør, hvis jeg selv skal sige det, og jeg tror også, du imponerer de fleste med sådan en sag. Du kan bruge det som tilbehør, når du laver currys eller blot bruge det som tilbehør til andet asiatisk mad.

Tilbehør til to personer - Tilberedningstid 20 min

2 æg
2-3 tsk Gurkemeje
Olie til friture
Salt

En god hånd meget tynde fintsnittet rødløg
½ tsk chili
½ tsk Spidskommen
2 tsk Citronsaft/limesaft
2 Karryblade
Salt

Snit fint rødløg og vend det med finthakket karryblade, chili, spidskommen, citron/lime saft og salt. Lad det stå. Kog vand op i en gryde og varm olie op i en anden gryde (Du behøver ikke fylde olie op, så det kommer til at dække hele ægget, jeg vender ægget en enkelt gang undervejs i stedet). Jeg lavede disse æg på den sikre måde, da det ikke altid lykkes mig på den anden måde. Tag tog stykker husholdningfilm og knæk ægget ned i et stykke hver. Fold husholdningfilmen sammen og drej den godt rundt til den er stram. Hvis du er nervøs for, om den er bundet godt sammen, kan du evt pakke den ind i endnu et hosholdningsfilm stykke. Kom det nu ned i det kogende vand i ca 4-5 min. Mærk om det er blødt, dog skal det ikke være alt for blødt. Kom gurkemeje ned i en lille skål og pak nu ægget ud af filmen. Vend forsigtigt det pocherede æg i gurkemejen, brug dine fingre til at fordele det evt. Frituresteg nu de to pocheret æg forsigtigt i olien i maks 20-30 sek på hver side. Brug en fritureøse, så er det meget nemmere, eller også en gaffel. Tag dem af, lad dem dryppe af på køkkenrulle og kom lidt salt udover dem. Kom nu æggene på serveringsfadet og anret en god klat af rødløgssalaten ovenpå hvert æg. Kan spises som tilbehør sammen med andre currys eller blot til tilbehør til asiatisk mad generelt.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fløjlsbløde fladbrød med karameliseret hvidløg og smør