Helstegt MEGA MØR kærnemælkskylling med krydrede kartofler, Limeaubergine og agurkedressing

Mælkechokolademousse og saltkaramelkage med kiksebund

Mælkechokolademousse, saltkaramel og kiksebund!!! Altså jeg tror sku, jeg rammer alle målgrupper i den her kage. Jeg tror ikke, der er nogen, der kan sige nej til sådan en laban.
Jeg elsker desserter meget mere end bare slik og chokolade. Det kan meget mere både smagmæssigt, konsistensmæssigt også er der ofte mere balance og flere nuancer. Jeg synes slik hurtigt bliver ensformigt og lidt for sødt. Bevares, jeg spiser masser af slik, men jeg foretrækker hellere et stykke kage.

Kage til 20 cm tærteform ca 10-12 personer
Tilberedningstid 2 timer (mest kogetid)
Sværhedsgrad: Middel

1 Dåse kondenseret mælk
1/4-1/2 tsk Salt (smag til alt efter hvor meget salt du kan lide)

200 g Digestive
ca. 50 g smør

500 ml Fløde
200 g Chokolade
3 spsk Sukker
1,5 tsk Vaniljesukker

Hindbær og blåbær (andre bær kan sagtens også bruges)

Start med at tage mærket af den kondenserede mælk. Kom derefter den kondenseret mælk i en gryde og fylde vand op til den næsten dækker hele dåsen. Lad nu denne simre ved lav varme i 1,5 time. Imens kan du knuse kiksene og blande det med smeltet smør. Kom kiksemassen ned i tærteformen og find et glas eller andet med en flad bund, som du kan presse kiksemassen med, så det bliver helt fladt og til en ensartet kiksebund. Pres det godt ned. Hvis det klistrer sig til dit glas eller hvad du nu bruger, så kan du dreje glasset rundt, imens du presser. Kom det herefter på køl, så smørret kan sætte sig igen. Herefter piskes fløde, sukker og vaniljesukker let. Du skal dernæst smelte 150 g  af mælkechokoladen i mikroovnen og sørge for det er helt smeltet (rør evt lige undervejs). Når det så er helt smeltet så tilsæt de resterende 50 g chokolade og lad det smelte sammen med det andet. Kom det smeltede mælkechokolade i den piskede fløde og vend det hele sammen med en dejskraber nænsomt. Skålen sætter du nu på køl, tager en kop kaffe eller te og sætter fødderne op, indtil den kondenserede mælk har kogt færdigt. 

Når den kondenserede mælk har kogt færdigt, så åbner du dåsen, kommer det i en anden beholder (sylteglas eller lignende), tilsætter salt og rører rundt. Smag det til efter hvor meget saltsmag, du foretrækker. Kom det nu i fryseren i ca 5 min, hvor låget er åbent, så det kan køle lidt ned. Imens det køler ned, kan du tilsætte mælkechokolademoussen i formen og smøre det pænt og ligeligt ud samt forberede bærerne til de skal bruges til sidst. Du tager nu den kondenserede mælk ud og tjekker den ikke er alt for varm, så den skiller fløden (den må gerne være lun, bare den ikke er meget varm). Du tager nu en teske og klatter saltkaramel tilfældige steder ovenpå moussen. Det skal ikke være pænt eller noget, og det gør heller ikke noget, hvis du taber en lille klat et sted du ikke havde tænkt. Bare sørg for der er klatter lidt rundt over det hele. Nu tager du et sugerør eller bagenden på en ske og laver en masse tilfældige streger, cirkler, baner osv. Kom godt rundt i hele formen og husk at bryd alle de klatter du har lavet. Når du er tilfreds kommer du skiftevis hindbær og blåbær på ude i kanten. Sæt den på køl mindst en times tid inden servering. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Helstegt MEGA MØR kærnemælkskylling med krydrede kartofler, Limeaubergine og agurkedressing