Bønnecurry

Helstegt MEGA MØR kærnemælkskylling med krydrede kartofler, Limeaubergine og agurkedressing

Jeg elsker en helstegt kylling! Man kan få det lækreste tilbehør til og den møreste kylling, hvis man blot behandler den helt rigtigt. Med den her opskrift kan jeg garantere mør kylling!!! Og så med lidt mere utraditionelt tilbehør med lidt srilankanske vibes. Mummelum!

Antal: Ca 2-3 personer
Tilberedningstid(med ovn- og hviletid): 1 time og 15 min(husk marinering natten over)
Sværhedsgrad: Middel

1350 g Hel kylling ca
1 L Kærnemælk
3 tsk Chilipulver
2 tsk Paprika
6 Hvidløg
1 Løg
1 rest lime (saften fra limen skal bruges til auberginen og kartoflerne)
25 g Smør
Salt

4-5 Store kartofler
1,5 tsk Spidskommen
2 tsk Chilipulver
0,5 tsk Salt
1/3 Lime (resten til aberginen ca)

1 Aubergine
1 tsk Stødt koriander
0,5-0,75 tsk Salt (kommer an på hvor saltgris du er)
2/3 Lime

Olivenolie

Agurkedressing:

½ Agurk
Salt
3-4 spsk Creme fraiche
1 tsk Spidskommen
1 spsk Citronsaft
Salt

Mariner din kylling dagen før, når du laver aftensmad,  i kærnemælk, chilipulver og paprika. Bland posen godt, luk den godt til og lad den blive til dagen efter, hvor du skal lave maden. Dette gør din kylling bliver SÅ MØR! Næste dag tænder du ovnen på 200 grader varmluft og kommer løg i mindre stykker, hvidløg, limeskraldet (kom limesaften i en skål evt) og salt i måsen på kyllingen. Kom det i fadet, hvor der også skal være plads til kartofler og aubergine, ellers lav det på en bradepande. Skær kartofler i både og aubergine i store chunks. Mariner kartoflerne i spidskommen, chilipulver, salt og lime og fordel det på den ene ende af fadet rundt om kyllingen. Mariner nu auberginestykkerne koriander, lime og salt. og kom den i den anden ende af fadet. Kom det i ovnen i 30 min ved de 200 grader og efterfølgende 15 min ved 175 grader. Imens kan du rive agurkerne og komme salt i. Lad det trække 5-10 min og presse alt væden ud. Bland herefter agurkekødet med creme fraiche, spidskommen, citronsaft og lidt salt og stil det på køl. Når kyllingen er færdig skal den trække i 15 min, inden du skærer i den, så alt saften ikke ryger ud. Imens kan du mose auberginen med en gaffel, så det bliver en en mos. Skær kyllingen ud efter de 15 min og server det med auberginemos, kartoffelbåde og agurkedressing.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bønnecurry