Blomkål- og kikærtecurry

Salttoffee med kiksebund, bananer og vaniljeflødeskum

Jeg elsker bananer i dessert, og gerne med en creme og noget knas, så er jeg glad. Derfor har jeg udviklet denne opskrift, som gør mit sind glad. Jeg har tilføjet en lækker salttoffee. Salt i dessert er genialt, det gør, at desserter ikke bliver for kvalmende søde. Prøv den, hvis du elsker kiks, toffee, bananer og masser af fløøøøde!

Til en tærte form på Ø20cm - Tilberedningstid: 30 min - Sværhedsgrad: Middel

14 Digestivekiks
75 g smør
1 dåse Kondenseretmælk
2 g groft salt
3 Bananer
500 ml Fløde
1,5 tsk Vaniljesukker

Kom kiksene i en prosene og slå dem til smuldrekiks, der må gerne være grove stykker også. Smelt smør og rør det sammen med kiksen. Kom det nu i tærteformen og pres det med en kop, som du kan se på billedet forneden. Kom nu kondenseretmælk og salt på en pande og lad det simre ca 10 min på middelvarme, til konsistensen er toffeeagtigt. Kom det nu udover kiksebunden og kom tærteformen i fryseren i ca 10 min. Skær bananer i skiver imens og pisk fløden med vaniljesukker. Kom bananskiver ovenpå tærten og kom flødeskummet på inden eller efter du skærer stykker. Voila! Du kan også servere dem i små forme, hvis du vil have det skal se lidt mere delikat ud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkål- og kikærtecurry