Sprødt kyllingeskind med chili

Kryddeurterolie: Mynte/korianderolie

Krydderurteolier er gode at bruge, hvis man vil bruge urter på en end mere integreret måde i retter, i stedet for det altid bare skal hakkes ovenpå eller i retter. Desuden imponerer det også ret meget, hvis man har lavet sådan en olie, og det kræver nærmest ingen tid eller skills. Du kan lave denne olie med alle slags krydderurter. Denne er specielt god til asiatiske retter. Base til en salatdressing eller ovenpå en curry blandt andet.

1,25 dl olie - Tilberedningstid 30 min - Sværhedsgrad: nem

1,25 dl Olie (smagsneutral som rasp eller solsikkeolie)
2/3 af en korianderplante (min var der mange blade på)
1/2 Mynteplante (Min havde mange blade på)
Juster mængden, hvis dine krydderuteplanter ikke har så mange blade.

Kom olie i en gryde og tænd for høj varme. Pluk bladene fra begge krydderuterne og hak den fint. Kom nu de hakkede krydderurter i den varme olie og lad dem stå og trække. Sørg naturligvis for det ikke brænder på. Når du ser bladene bliver mørkegrønne og ikke kan være i den varme olie længere, tager du det af varmen og lader det trække i 15 min (gerne længere, hvis du har tiden). Nu sies olien, så der ikke er stykker af krydderurter i olien og kommer det i den ønskede beholder. Det kan holde i rigtig lang tid! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprødt kyllingeskind med chili