Aubergine paruppu / daal med saltede cashew og creme fraiche

Srilankansk rødbede dip/creme

Rødbede har en fantastisk jordet smag, som er rigtig god til srilankansk mad. Derfor har jeg udviklet denne mega lækre dip/creme, som kan bruges til MEGET! Til grøntsager, med brød, chips, som spread i en sandwich, som dressing og meget meget mere. Den er dejlig krydret og god for samvittigheden samtidig. Win win.

Ca 300-400 ml - Tilberedningstid ca- 40 min - Sværhedsgrad: Middel

250-300 gram Rødbede
Olie så det dækker gryden/panden
1 tsk Sennepsfrø
15 Blade Karryblade
1 lille Rødløg
1 tsk Spidskommen
4-5 tsk Creme fraiche
0,5 tsk Salt
1-1,5 spsk Citron

Kog rødbede møre og lad dem køle let af. Steg kort karryblade og sennepskorn i olie i en gryde eller på en pande og dryp det af på køkkenrulle. Kom de kogte rødbede, sennepskorn (gem lidt til afpyntning evt), karryblade (gem lidt til afpyntning evt), grofthakket rødløg, spidskommen, creme fraiche,  salt og citron i en blender og blend det hele sammen. Kom det i en serveringsskål, glas eller anden beholder og kom evt afpyntning på. Dippen/cremen kan holde i en tætlukket beholder i ca en uges tid. Se ovenfor hvad du kan bruge den lækre dip til. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aubergine paruppu / daal med saltede cashew og creme fraiche