Krydret broccoli tilbehør

Kikærtecurry med cherrytomater

Kikærter er stadig helt vildt populært. Jeg voksede op med kikærter, dog på en måde, som ikke lige var min kop te dengang. Da jeg så fandt ud af, at det blev populært her i danmark i andet end hummus, så fik jeg en ny kærlighed til kikærter. Man kan nemlig bruge det til meget mere end den kedelige snack, som jeg voksede op med. Og nej, jeg er stadig ikke fan af at komme kikærter i salater, det er godt nok kedeligt, for kikærter er ikke ligfrem smækfyldt med smag. Derfor er det et krav, at man tilsætter mængder af smag. Det har jeg prøvet i opskriften her, og det lykkedes ret godt!

2-3 personer eller 4-5 personer som tilbehør - Tilberedningstid 30 min - Sværhedsgrad: nem

Olivenolie så det gryden nogenlunde
1 tsk Sennepsfrø (de brune)
1 tsk Fennikelfrø
1 Løg
3 Hvidløg
10 Karryblade
2 Friske små chili
10-12 Cherrytomater
1 dåse Kikærter (du kan også bløde dine egne op og koge dem inden)
0,5 tsk Gurkemeje
2 tsk Stødt spidskommen
2 tsk Stødt koriander
2 tsk Chilipulver
2 dl Vand
100 ml Tamarindvand (opløs ca. 10 gram Tamarind i 100 ml kogende vand)
1,5 tsk Kokospulver
0,5-1 tsk Salt
1 spsk Smør

Skær løg, hvidløg, chili fint og cherrytomater i halve. Kom nu olie på en meget varm gryde og steg nu sennepskorn og fennikelfrø af (tag evt låg på i 10 sekunder, imens sennepskornene springer). Skru nu gryden ned til middelvarne og tilsæt løg og hvidløg og steg dem af til de er gyldenbrune og bløde. Midtvejs imens løgene/hvidløgene bliver stegt tilsæt de friske chili og karryblade. Tilføj nu kikærterne uden vand og de halve cherrytomater. Steg det af i 2 min og tilsæt gurkemeje, spidskommen, koriander og chilipulver. Steg det kort af og tilsæt vand og tamarindvand. Lad det koge 10 min. Kom herefter kokospulver i og lad det simre yderligere til curry’en tykner. Nu skal der salt og smør i retten og herefter kan det serveres med ris, andre curry, creme fraiche salater osv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydret broccoli tilbehør