Tamilsk inspirerede syltede løg

Blomkål- og kikærtecurry

Jeg elsker at dyppe fladbrød i en lidt tykkere curry. Det passer bare super godt til en fladbrødene, i stedet for en lidt mere flydende curry. Denne her kan virkelig noget, hvis du spørger mig. Masser af spice, spark og cremethed. Jeg er mest til vegetariske currys faktisk, så jeg prøvede af med blomkål og kikærter denne gang. Det bliver ikke sidste gang 😉

Curry til 3-4 Personer - Tilberedningstid 45-50 min - Sværhedsgrad: Middel

1 Blomkål
1 Dåse kikærter (du kan også bløde og koge kikærter selv, det synes jeg selv er bedre)
1,5 tsk Gurkemeje
1,5 tsk Finthakket hvidløg eller hvidløgspulver
1,5 tsk Chilipulver
Salt

1 Stort løg
5 fed Hvidløg
2 spsk revet ingefær
1 tsk Brune/sorte sennepskorn
1 tsk Fennikelfrø
10 Karryblade
3 store Tomater
80 g Saltede Cashewnødder
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt koriander
2 tsk Curry powder
5-6 tsk Chilipulver
3-3,5 dl Vand
3 spsk Smør
3 Spsk Creme fraiche
Salt (meget af det)

Hak blomkål i mundrettestykker og kom det i en skål sammen med kikærterne. Mariner dem med gurkemeje, hvidløg, chilipulver og salt. Stil det herefter til side.
Skær nu løg og hvidløg i grove stykker (det skal alligevel stavblendes, dog er det vigtigt du stadig skærer dem ud i stykker). Kom olie på en middelvarm dyb pande og kom i den varme olie sennepskorn, fennikelfrø og karryblade i. Rist det af på panden og tilsæt nu løg, hvidløg og ingefær. Lad det stege af i ca 5 min – til de er karameliserede. Skær imens tomater i grove stykker. Kom nu tomaterne og cashewnødderne på panden og steg det af. Når tomaterne er blevet bløde tilsæt spidskommen, koriander, curry powder, chilipulver og steg det godt af på panden. Kom vandet i nu og lad det simre i 20-25 min. Når det er færdig med at simre, så skal hele blandingen en en skål og stavblendes eller blendes i en blender. Lad det forblive i skålen/blenderen. Kom på samme pande olie i og steg blomkålene og kikærterne. Når de har fået en smule farve (ca 5 min), så tilsættes nu den blendede masse. Det hele skal nu simre i 5 min. Tilsæt herefter smør, creme fraiche og tilsæt salt. Smag til og server! Det kan spises med ris, fladbrød eller noget helt tredje.  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tamilsk inspirerede syltede løg