Squash sambal

Fiskecurry med laks, lime, tomat og cashew

Man går aldrig galt i byen med en fishcurry. Hvis man ikke kan lide fisk, vil jeg faktisk mene, at det er den bedste måde at spise fisk på. Her er fisken nemlig pakket ind i en lækker sovs. Jeg har opgraderet den traditionelle tamilske fiske curry, men jeg synes, det er til den gode side, hvis jeg selv skulle sige det. Giv det for søren en chance 😀

Til ca 2-3 personer - Tilberedningstid 40 min

Olie til panden
½ Stort løg eller 1 lille løg
3 Fed hvidløg
½ tsk Sennepsfrø
2 tsk Chilipulver
1 tsk Gurkemeje
1 tsk Stødt koriander
1,5 tsk Spidskommen
½ Stor tomat
1 dl Vand
165 ml Kokosmælk (den lille man kan købe)
ca 20 g Cashewnødder
250 g Laks
1,5 tsk Salt
1 Lime

EKSTRA: Friteret rødløg (vend skriver af løg i mel og friter det, salt det efterfølgende)

Hak løg og hvidløg i den ønskede størrelse. Tilsæt olie i en letvarm gryde, lad løg, hvidløg blive bløde i ca 5-10 min sammen med sennepsfrø. Tilføj nu chilipulver, gurkemeje, stødt koriander og spidskommen i simrevarme. Steg disse krydderier kort af. Tilsæt nu tomat og blød dem i ca 2-3 min. Tilsæt nu vand, kokosmælk, salt og cashewnødder og lad det nu simre, med jævnlig omrøring, ca 15-20 min. Skær imens laks i mundrette stykker. Blend nu sovsen i gryden. Kom blandingen på et mellemvarm komfur og tilføj nu laksestykkerne (skal kun være i den varme sovs i 2 min) og lime. Smag til og server. Det er vigtigt at laksestykkerne kun er i sovsen i 2 min, hermed sikre du en saftig fisk.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squash sambal