Sothi opskrift (kokosmælkssuppe/curry med tomat)

Hot steakcurry

Steakcurry er seriøst det nye, kan jeg mærke!! Altså steak og curry i en ret, det må være den perfekte blanding. Det er faktisk meget atypisk at spise, da hinduer jo ikke spiser oksekød, fordi køer er hellige. Så det er meget svært at finde oksekød i Sri Lanka. Jeg synes dog, steak passer virkelig godt beklædt i en curry. På den måde kan man også få oksekød med måde og ikke en helt stor klods. I opskriften er der kun 225 g i, og det kan 3 personer dele, hvis man får det med ris og evt en andet tilbehør også. Men prøv det, det er en virkelig lækkert sag!

3 Personer som tilbehør -  Tilberedningstid ca. 45 min - Sværhedsgrad: Middel

250 g Tykstegsbøf
1,5 tsk Chili
0,5 tsk Salt
Olie til panden
1 Tsk smør

Curry:
Olie til panden
1 tsk Sennepsfrø
1 Løg
3 Hvidløg
2 Store friske chili’er
2 Tomater
1 tsk Stødt koriander
1 tsk Spidskommen
2 tsk med top Chilipulver
2 tsk Currypulver (brug den indiske Garam Masala, hvis du ikke har den srilankanske version)
1,5 dl Vand
Salt
½ Lime

Skær steaken i små skiver (mundrette stykker) og mariner det med chili og salt. Imens det står og marinerer, så hak løg, hvidløg, chili og tomat til curryen (det skal blendes, så du behøver ikke være omhyggelig med at hakke det fint eller noget). Når du har hakket det færdigt, finder du en pande frem og kommer godt med olie på en panden med meget høj varme. Kom nu steakstykkerne på og lad den stå UDEN omrøring i 30 sekunder, så de får skorpe. Kom smør i og rør rundt i panden i 30 sekunder yderligere. Du tager dem nu af panden uden “væsken” i en skål for sig selv. Det kan godt være, de ikke er helt tilberedte, men de skal også i curryen, hvor de tilberedes færdig. På samme pande kommer du yderlige en smule olie i. Skru panden ned til middelvarme og tilsæt hvidløg og løg og svits det af i 5 min. Kom herefter chili og tomater i og lad det stege af i 5 min. Tilsæt stødt koriander, spidskommen, chilipulver og currypulver. Steg det af i omkring 30 sek. Hæld vand og salt i og lad det simre i 20 min. Stavblend massen i en skål til en ensartet masse og kom det på panden igen. Kog det op i et min, sluk for panden og tilsæt lime, evt salt og steakstykkerne. Lad det maks stå på komfuret i et minut. Du kan nu spise det med, ris, friedrice, nudler eller noget helt fjerde. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sothi opskrift (kokosmælkssuppe/curry med tomat)