Makrelcurry og rotti

HOT chilisause

Jeg har længe vil prøve at lave min egen chilisause, men jeg havde egentlig altid set det som noget besværligt, selvom det faktisk er HELT VILDT NEMT! Så hvis du vil imponere dine gæster, skal du på alle måder prøve at lave det selv. Jeg lavede denne version til min meget chiliglade kæreste, og derfor er versionen her MEGET STÆRK, så hvis du ikke ønsker den HOT, så skru blot ned for chilimængden. Er du klar på at se hvor nemt det er?

HOT chilisause 250 ml:

2 spsk Olivenolie
1 Rødløg
4 fed Hvidløg
2 Håndfulde hakket chili (du kan mikse forskellige eller blot bruge din yndlings chili)
2 Tomater
2/3 dl Æblecidereddike
1 tsk Chilipulver
Salt

Hak Løg og hvidløg og kom det i en varm gryde/pande med olivenolie. Når du har brunet det af, så tilsæt hakket chili og tomaterne i små skiver (bare med kerne og det hele, vi kommer til at si det fra senere). Lad det simre i 5 min og tilsæt nu æblecidereddike, chilipulver og salt og lad det simre i 10-15 minutter. Blend nu blandingen med en stavblender og kom massen igennem en si. Voila! Hvis du ønsker chilisausen skal holde længe, kan du komme beholderen i kogende vand, så den bliver steriliseret. Dette øger holdbarheden. Hvis du ikke gør dette, kan chilisausen holde ca. 1-2 uger. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *