Nemme syltede ingefær på 10 min

Sothi opskrift (kokosmælkssuppe/curry med tomat)

Sothi. Dette er virkelig min barndom. Jeg fik det ret ofte, og det var for det meste sammen med idiyappam. Du kan dog også sagtens spise det med ris, dog vil jeg anbefale, du får andre currys til også. Det var virkelig en populær børneret, også fordi den ikke er så stærk igen. Det er naturligvis muligt at skabe lidt styrke i den. Ligeledes som man også kan tilføje protein til den i form af rejer eller fisk. Jeg elsker enkeltheden i den her ret. Cremetheden fra kokosmælken er så fantastisk. Nogle, eller mange tamilere i Danmark, blander vand og kokosmælkpulver, fordi det er nemmere og billigere. Lige til den her ret, så er det MEGA ÆRGERLIGT. Det er nærmest 90 procent af curryen jo. I Sri Lanka laver man den nærmest altid ud af friske kokosmælk, men det er selvfølgelig lidt begrænset, at man kan det her i Danmark. Jeg synes det fungerer helt fint med en kokosmælk fra dåse. Lad være med at lave vandblandingen!

Sothi til 3-4 personer som tilbehør - Tilberedningstid 30 min - Sværhedsgrad: nem

Olivenolie til panden
0,5 tsk Sennepsfrø
Karryblade (hvis du kan skaffe dem)
1 Løg
2 store fed Hvidløg
0,5 af en stor tomat eller 1 lille tomat
1 Stor chili
1 tsk Revet eller finthakket ingefær
1 tsk Gurkemeje
0,5 tsk Chilipulver
1 Stor dåse Kokosmælk
0,5-1 tsk Salt
½ Lime

Start med at hakke løg, hvidløg, tomat, chili og ingefær fint. Kom nu olie i en middelvarm gryde, så det dækker nogenlunde bunden. Når gryden er varm tilsæt sennepsfrø og karryblade. Når det har stegt af tilsæt løg og hvidløg og lad det stege af i 5-7 min, altså til det er faldet sammen og er blevet en smule gyldne. Tilsæt herefter tomat, chili og ingefær og steg det af i 2-3 min. Kom nu gurkemeje og chilipulver i og steg det af kort. Tilsæt nu kokosmælken og lad det simre i 10 min. Tilsæt salt og Lime og smag til. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme syltede ingefær på 10 min