Kokosis med karameliserede bananchips og mango

8 retter du skal smage, når rejser til Sri Lanka

 

Sri Lanka er efterhånden et populært rejsemål, og flere og flere rejser dertil. Til trods for at Sri Lanka, som land, er blevet mere og mere elsket, så er deres mad endnu ikke ligeså folkekær eller bekendt, specielt ikke i Danmark. Jeg må ærligt indrømme, jeg ikke har været på turiststederne på Sri Lanka, så jeg ved ikke, om de sælger ‘turistet mad’, men så vil jeg nu i hvert fald nu sørge for, at det I skal spise er ægte Srilankansk. Jeg vil meget gerne vise billeder af alle retter, men har ikke selv taget nogen på stående fod, og google tillader mig desværre ikke at snuppe nogle billeder, så I må nøjes med link, hvis I vil se retterne.

  1. Kottu Rotti – En ret med fladbrød i små stykker og en curry blandet sammen. Typisk stærk og dejlig krydret. Skal spises ved de steder, hvor man kan høre de bliver lavet, til trods for det er en irriterende lyd, så er det bare mere autentisk.
  2. Hoppers (appam) – Hoppers er en tynd, cripsy, skålformet pandekageagtig ret. Den findes i flere former, men den med kokosmælk og sukker er bedst, og den spises oftest til morgenmad på Sri Lanka. VIRKELIG LÆKKER.
  3. Ris og curry – Du får en tallerken med ris og en masse forskellige curry, grøntsager, tørret chili og pappadums til. En af mine absolut yndlingsretter og en af de populæreste på Sri Lanka!
  4. String Hoppers med kokosnøds salsa/relish (idiyappam og sambal) – Amen simpelt og lækkert. Runde og nudellignende base med stærk kokosnødssalsa, eventuelt også med Sothi til, som er en kokosnødssuppe/curry.
  5. Krabbecurry – Der er propfyldt med krabber på Sri Lanka, og det er hverdagsmad for dem. Please smag det dernede. Du kommer til at svede pga. chiliemængden, men det er det hele værd!
  6. Rotti – Rotti er en slags fladbrød med rødløg, chili og måske lidt kokosnød. Prøv det og dyp det i lækre currys.
  7. Short eats – Forskellige mellemmåltidssnacks til teen. Disse befinder sig i alle streetfoodbutikker, som du finder i alle hjørner. Husk at få te til det. Nogle steder er selvfølgelig bedre en andre, men du kan typisk finde rottitrekanter med fyld, rolls (forårsruller lignende med kødfyld) og Vadai (donutlignende saltet snack lavet på linser). Alle disse snacks er dog nærmest friturestegt, men du skal smage det.
  8. Gedecurry – Ged er et dyr, som man ikke rigtig spiser i Danmark, og man bruger derfor kun mælken til eksempelvis gedeost eller gedemælk. Det betyder faktisk mange han-geder bliver slagtet, fordi de er ubrugelige, hvilket er synd, for gedekød smager helt fantastisk. Det minder meget om lam og tilberedes også på samme måde. De spiser det rigtig meget på Sri Lanka, og derfor synes jeg lige, du skal prøve at smage det dernede, så du kan komme hjem og lave lam!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokosis med karameliserede bananchips og mango