Lime/kylling risret med kartofler, chili og sprødt kyllingeskind

Kartoffelcurry toast

Denne toast fik jeg enormt meget i min barndom. Generelt bare toast med curry og altså ikke med ost og skinke. Mine mor smurte til hele familien, hvis vi skulle på stranden, i forlystelsesparker eller køre længere ture. Det er virkelig barndom for mig, og jeg har faktisk ikke fået dem i årevis. HVILKET ER EN SKAM. De smagte jo faktisk helt fantastisk. Så nu genopliver jeg den. Det var en ting de fleste familier spiste og bragte med sig, men jeg ved ikke, om de stadig bliver lavet? Men i så fald bliver den i hvert fald genoplivet nu.

Toast til 4-5 toast – Tilberedningstid ca. 30 min

4 spsk Olivenolie
0,5 tsk sennepsfrø
0,5 tsk Fennikelfrø
1 Løg (lige meget hvilket)
2 store Fed hvidløg
1 tsk Spidskommen stødt
1,5 tsk chiliflakes (eller chilipulver, chilisause eller hvad du ellers har der er spicy)
5 Mellemstore kartofler
1 Grøntsagsbouillon
1 dl Vand

Skær hvidløg og løg i tynde strimler og kartofler i chunks. Kom olie i gryden på et komfur, der står på 2 (min skala på komfuret går fra 1-9). Tilsæt sennepsfrø, fennikelfrø, løg og hvidløg. Lad det simre i 10 min. Rør i det jævnligt. Kom nu spidskommen, chiliflakes kartofler, bouillon og vand i gryden og skru varmen op på 4. Lad det koge ca 15-20 min og rør engang imellem. Når kartoflerne er kogte og det meste af vandet er reduceret, kan du nu stavblende massen en smule. Men kun en smule. Se konsistensen på min massen nedenfor. Tag nu to skriver brød, smør en af siderne på begge skriver med smør, kom fyldet i og toast dem. Lækker frokost klar!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lime/kylling risret med kartofler, chili og sprødt kyllingeskind