Moules frites

Syltede tomater

Min mor havde et lidt for stort tomatbusk/træ whatever på sin altan, som hun valgte at nedlægge for kort tid siden, da det fyldte alt for meget. Heriblandt var det en masse umodne cherrytomater. Jeg ved ikke hvorfor, men det mindede mig om syltede tomater, som jeg guffede i mig, da jeg arbejde i en lille delikatessebutik i Ålborg engang. Jeg nappede dem derfor med hjem, så jeg kunne få igangsat det projekt. Jeg har allerede brugt dem i en salat, men jeg vil anbefale, at de mindst trækker et helt døgn, før man gør dem i brug, så tomaterne får den helt rigtige smag og sødme. Men her er de, og prøv det please!

Syltede tomater:

200 g Tomater (du kan helt selv vælge, hvilke du vil bruge, jeg fortrækker de umodne og helst cherrytomater)
3 dl Eddike
1,5 dl vand
2 dl Sukker
1 vaniljestang eller 2 tsk god vaniljesukker

Kom i en gryde eddike, vand og sukker i og lad det koge op og lad sukkeret smelte helt. Tomaterne skyller du bare og lader være hele, så du kan bruge det til forskellige formål og skære dem ud efter ønskede størrelse, når de nu skal bruges. Når alt sukker er smeltet, tilsætter du tomaterne i gryden, lader det hele koge i 1 min og tager gryden af komfuret. Nu kommer du alt indholdet i et sylteglas/eller anden glasbeholder. Lad det mindst stå 24 timer for mest optimale smag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moules frites