Asiatisk salat med oksekød

Foccacia med Salvie og hvidløg

I dag får jeg to veninder på fra min hjemby på besøg, hvor jeg har bestemt mig for at slå hovedet helt væk fra eksaminer. Menuen kommer til at stå på italiensk i dag, og derfor har jeg bagt dette lækre foccaciabrød til. Jeg elsker focciacia (eller generelt bare brød), fordi brødet er så sprødt udenpå og så luftigt og svampet indeni. Det er langt fra verdens sundeste brød med alt den hvide mel og olivenolie, men det er det hele værd. Sammen med brødet i dag skal vi også have tigerreje pastaret i hvidvins/smør sause og en lækker tomatsalat med blandt andet min balsamico fra Italien. Men her er en opskrift på mit lækre forccaciabrød:

1 stort foccacia:

ca 500 g mel
3 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk salt

Olivenolie
Rasp

1 lille bundt salvie
Godt med olivenolie
3 fed hvidlød
Groft salt

Kom alt melet på bordet og dan med melet en stor cirkel i midten, hvor vandet kan komme i, så det ikke render ud. Opløs gæret i det lunkne vand. Kom herefter saltet fordelt udover alt melet. Med en gaffel trækker du stille og roligt at melet ind og lade gaflen gøre arbejdet, indtil den ikke kan mere. Herefter skal du ælte dejen godt i ca. 5 min. Lad dejen stå og hæve i en time. Kom herefter dejen i en olivenoliesmurt ovnfast fad og fordelen et tyndt lag rasp udover (giver en sprød bund). Kom herefter dejen på og lav tilfældige huller med alle dine fingre. Med en morter (eller andet opfindsomt der kan bruges) maser du salvie, hvidløg, salt og olivenolie til indtil den ønskede konsistens er der. Dette fordeles på dejen, imens du laver flere huller med fingrene. Kom slutteligt en smule mere olivenolie udover dejen og lidt mere salt. Lad dejen hævet en halv time/time mere. Kom det ovnfaste fad i en forvarmet varmluftovn på 225 grader og lad den stå derinde i 20-25 min indtil foccaciaet er flot gyldent. Tag foccaciaet ud og kom slutteligt lidt olivenolie og lidt mere salt på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk salat med oksekød