Hvordan får du den saftigste kylling?

Der er absolut INTET værre end tør kylling. Det er så kedeligt at spise og virkelig smagløst. Desværre gør næsten størstedelen det at overstege sin kylling, især hvis den skal i en gryderet, wokret eller lignende. Det er så ærgerligt, for hvis kylling er tilberedt lige som det skal, så er det saftsusme lækkert! Så hvordan kan du få den saftigste kylling og hvilke forskellige måder kan du få det på?

Kyllingebryst:

Kyllingebrystet er nok det stykke ca. ALLE dræber fuldstændigt. Alt efter hvordan du skærer dit kyllingebryst ud eller hvis du slet ikke skærer det ud, så skal det have forskellig tilberedningstid. Lige til det bliver saftigt, og det kan du faktisk kun tjekke på en måde. Skær igennem et af stykkerne eller skær det hele bryst på midten, så du lige præcis kan kigge ind. Det skal akkurat kun lige være tilberedt hele vejen igennem, og ikke mere end det! Så snart du ikke kan se rå kylling, så skal det af panden på en kold tallerken. Hvis du skal bruge det i en gryderet eller wokret, hvor retten gerne må simre lidt, så steg kyllingestykkerne først og tag dem af panden. Så kan du netop lave din “sovs” helt perfekt og lade den stå den tid den skal uden din kylling skal lide. Når sovsen så er færdig, kan du tilsætte kyllingen. Så får du både en lækker sovs og juicy kylling, win win siger jeg bare.

Helkylling:

Ved at tilberede en hel kylling, så sikrer du dig nærmest både en masse kylling samt saftigt kylling. DOG kan brystet oftest godt blive tørt, da det jo skal have mindre tid end resten, men hvis det fx simres i en gryde med lækkerier (smør, fløde, masser af hvidløg og krydderurter fx) eller i ovnen ved lavt temperatur i lang tid, så kan man sikre sig, at brystet stadig bliver super lækkert og saftigt. OG mega smagfuldt. I min verden er bryst faktisk det kedeligste på en kylling, for det er på lår og ryg det saftige kød sidder. Mange er dog ikke særligt vilde med at gnave i knogler, så hvis du er en af dem, så kan du altså pille det fra hinanden, så du kun har kødet tilbage.

Lår og ryg:

Som sagt er det her det bedste kylling sidder. Det kræver selvfølgelig lidt mere arbejde at finde “guldet”, men det er det hele værd. Det er også meget svært at gøre tørt, hvilket kan være en fordel, hvis du vil imponere dine gæster med noget lækkert.

Forskellige måde at spise kylling på:

– Pulled chicken
– Gryderet (fx BUTTER CHICKEN)
– Paneret kylling i panko, tortiliachips, cornfleks eller lignende
– Kylling i gryde (fløde/smør versionen HER)
– Kyllingebryst med tilbehør til (Lækker opskrift HER)
– Kyllingefrikadeller
– Kylling i salat (cæsar salat fx.)
– Pastaret med kylling
– OSV! Mulighederne er uendelige

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *