Syltede tomater

Bulgursalat med stegt paneer, smørstegte gulerødder, syltede tomater, mandler mm. (vegetarisk)

Når salat er lavet med kærlighed, så er det faktisk noget det bedste jeg ved. På det sidste har jeg haft en bulgurcraving, og den lyst fik jeg indfriet i dag. Det blev sååå lækkert. Helt klart en salat jeg kommer til at lave ofte, også er den endda vegetarisk! Den er både god til hverdag men også til gæster, så her er opskriften:

Bulgursalat til 2 personer:

2 dl Bulgur
2 dl Vand
2 nip salt
2 spsk Citron
1 spsk Olivenolie
2 Gulerødder
1 spsk Smør
2 Hvidløg
En Håndfuld syltede tomater
En håndfuld Mandler
1 blok Paneer (kan blandt andet købes i Føtex)
1 lille Rødløg
2/3 dl bdt Persille
1-2 spsk Soltørrede tomater

Dressing:

1,5 sosk Creme fraishe
1 spsk Citron
2 Hvidløg fra Gulerødderne
Resten af persille bdt (1/3 persillebundt)
½ tsk Chili
Salt og peber

Kom smør på en pande ved simrevarme, tilsæt herefter to stykker hele fed hvidløg og de to gulerødder. Lad disse gulerødder simre i 30 min, huske at vende dem engang imellem. Imens kom vand, bulgur og salt i en gryde og lad det simre i ca 12 min, husk og rør så det ikke sætter sig på bunden af gryden. Imens kan du hakke rødløg, syltede tomater og persille. Kom på en anden pande dine mandler på og rist dem kort. Når de er taget af panden hakker du mandlerne. Du kommer på samme pande en lille klat smør på panden, skær din paneer i 1-2 cm tykke skiver og steger dem på begge sider. De skal være brune og grillede (brug gerne en grill eller en grillpande). Når din bulgur er færdig, tilsæt citronsaft, olivenolie og soltørrede tomater. Herefter også alle andre ingredienser udover paneer. Gem evt persille og mandler til at toppe salaten med også. Rør dressingen sammen og husk at bruge de to hvidløg fra gulerødderne til dressingen, som hakkes, i stedet for helt utilberedte, Det smager SÅ godt. Når salaten er blandet kommer du det i en skål, topper det med evt persille og mandler, lægger skiver af paneer på og en god klat dressing. Så er du good to go! (kan også tages med i madpakken næste dag)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syltede tomater