Verdens nemmeste ciabattabrød
I går kastede jeg mig ud i at bage et lille brød, nu hvor det lykkes mig at lave boller i min miniovn. Hvem havde troet der var muligt?! Brødet blev både lækkert luftigt indeni, som man også kan se på billederne og meget sprødt udenpå. Selvom brødet blev vildt lækket, gad jeg godt prøve at lave det i en almindelig ovn (Jeg må lige udnytte min mors). Desuden er brødet noget af det nemmeste, jeg har prøvet, dog et krav man laver det dagen før. Her er der en opskrift:
1 Lille ciabattabrød:
2,5 dl Lunkent vand
1 Lille klump gær ca 10 g
1,5 Spsk Lækkert groft salt
240 g Tipo 00 mel
Opløs gæret i vandet og tilsæt salt. Når det er opløst tilsæt mel lidt ad gangen og rør blot med en gaffel. Dejen skal ikke æltes, men den skal bare røres med gaflen helt til sidst. Dæk dejen med film og lad dejen hæve i omkring 18 timer. Kom masser af mel på bordet og hæld dejen ud på bordet. Dejen skal nu IKKE æltes men blot foldes ind 4 gange i hver side, så brødet nu har brødformen. Kom brødet på et bagepapir og kom den ind i en forvarmet meget varm ovn ved 275-300 grader i ca 20-30 min. Brødet må godt være lidt sort udenpå.
Tips: Brødet kan få til alt. Morgenmad, tapas mm.
Ingen kommentarer endnu