Spicy mango marinade til kød – både til grill og til ovnen

En god marinade er vigtigere end man tror, når det kommer til grill. Tjo man kan selvfølgelig blot køre salt/peber, men kan vi blive enige om, det er noget helt andet med den rigtige marinade. Jeg vil lave marinaden dagen før, så man er sikker på, at marinaden trænger ind i kødet. Jeg bruger marinaden til nakkekoteletter og kylling, som skal på grillen, herudover broccoli på grillen med misodressing udover, kartoffelsalat med dild og sennep og hjemmebagt brød, skåret i skiver, på grillen og med urtesmør, mmmhhh! Du kan også blot spise det med en nem salat, hvis det er. Mulighederne er mange.
Til ca 600 ml marinade - Tilberedningstid 20 min - Sværhedsgrad: nem
1 tsk Spiskommenfrø
1 tsk Fennikelfrø
10 Peberkorn
5 fed Hvidløg
1 Løg
2 store tomater
1 Lime
½ Mango
ca 5 spsk Soja
3 tsk med top Ingefær
1,5-2 Chili
0,5 dl Olivenolie
Halver løg, tomater og lime og pil hvidløg. Kom det på en pande og steg det kort af uden fedtstof – blot til det har fået lidt sorte afmærkninger for at fremme smagen i grøntsagerne. Tag dem af og kom det i en blender. Tilsæt nu spiskommenfrø, fennikelfrø og peberkorn i et kaffekværn eller morter og blend det til fint pulver. Kom blandingen i blenderen samme med mango, soya, ingefær, chili og olivenolie. Blend det hele til en helt fint masse uden klumper. Du kan nu marinere kødet med marinaden – du kan bruge både svin, okse, kylling, lam mm. Kom evt kødet en en skål, pose eller andet og hæld marinaden udover. Lad det marinere i et døgn, hvis det er muligt.
Ingen kommentarer endnu