Tamilsk nudelret med stegte og krydrede grøntsager

Spicy mango marinade til kød – både til grill og til ovnen

En god marinade er vigtigere end man tror, når det kommer til grill. Tjo man kan selvfølgelig blot køre salt/peber, men kan vi blive enige om, det er noget helt andet med den rigtige marinade. Jeg vil lave marinaden dagen før, så man er sikker på, at marinaden trænger ind i kødet. Jeg bruger marinaden til nakkekoteletter og kylling, som skal på grillen, herudover broccoli på grillen med misodressing udover, kartoffelsalat med dild og sennep og hjemmebagt brød, skåret i skiver, på grillen og med urtesmør, mmmhhh! Du kan også blot spise det med en nem salat, hvis det er. Mulighederne er mange.

Til ca 600 ml marinade - Tilberedningstid 20 min - Sværhedsgrad: nem

1 tsk Spiskommenfrø
1 tsk Fennikelfrø
10 Peberkorn
5 fed Hvidløg
1 Løg
2 store tomater
1 Lime
½ Mango
ca 5 spsk Soja
3 tsk med top Ingefær
1,5-2 Chili
0,5 dl Olivenolie

Halver løg, tomater og lime og pil hvidløg. Kom det på en pande og steg det kort af uden fedtstof – blot til det har fået lidt sorte afmærkninger for at fremme smagen i grøntsagerne. Tag dem af og kom det i en blender. Tilsæt nu spiskommenfrø, fennikelfrø og peberkorn i et kaffekværn eller morter og blend det til fint pulver. Kom blandingen i blenderen samme med mango, soya, ingefær, chili og olivenolie. Blend det hele til en helt fint masse uden klumper. Du kan nu marinere kødet med marinaden – du kan bruge både svin, okse, kylling, lam mm. Kom evt kødet en en skål, pose eller andet og hæld marinaden udover. Lad det marinere i et døgn, hvis det er muligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tamilsk nudelret med stegte og krydrede grøntsager