Køb srilankanske ingredienser på nettet

Kokosrotti (fladbrød) med makrelcurry

Noget af det, jeg altid er opvokset med i hele mit liv er rotti. I flere afskygninger. Jeg ELSKER det, også er det så simpelt. Min mor laver det rimelig ofte, især med makrelcurry også, jeg har dog bare prøvet at lave min egen version. Ikke at min mors version er dårlig, men jeg kan bare godt lige at udvikle og prøve mig selv frem. Det lykkedes i første forsøg, og jeg synes faktisk den er bedre end min mors version. Undskyld hvis du læser med mor. Der var bare mere sprødhed i rotti’en, også var kokosmængden bare helt perfekt. Og curry’en var super lækker med ekstra spice og kokosmælk i.  Egentlig er en basic rotti en fattigmandskost, der rigtig blot er lavet på mel, olie, salt og vand, som så kan piftes op og laves lækker. Fladbrød findes jo i forskellige former i alle slags lande som Indien, Grækenland, Mexico, Arabien og mange mange flere lande. Det er et sikkert hit, som blot kræver en lækker dyppelse.

Min mor lavede desuden altid retten af dåsefisk, fx makrel. Det gør og gjorde generelt alle tamilere, som jeg har smagt det af. Hvorfor, er et godt spørgmål, for de går meget op i, at det er frisk fisk, man bruger, til alt andet. Det skal åbenbart bare være sådan til denne ret. Ej jeg skal helt sikkert også prøve at lave det med frisk makrel, for det kan vel kun være bedre. Det er bare nostalgisk for mig med dåsemakrel, og jeg er opvokset med det, så er det svært at ændre.

Rotti til 2 personer:

4 dl Hvedemel
1 tsk Salt
2 dl Kokosmel (brug meget gerne friskrevet kokos i stedet for kokosmel og kokosmælk)
165 ml Kokosmælk (1 lille dåse) (brug meget gerne friskrevet kokos i stedet for kokosmel og kokosmælk)
1 dl Olivenolie
2/3 Vand
1 mellem rødløg
4 små chilier

Hvis du ikke har friskrevet kokos, så blød kokosmelet op med kokosmælken i ca 10 min., imens du blander det andet sammen. Kom mel og salt i og bland det godt sammen. Kom finthakket chili, finthakket rødløg, olivenolie vand og til sidst den kokos du har lagt i blød. Ælt det godt. Lad det hvilke i 15 min. Kom sølvpapir på køkkenbordet, smør en smule olie på og rul det til flade brød med dine fingre eller en kagerulle. Du kan lave dem i den størrelse, du ønsker og de skal bare være helt tynde, så er de også nemmere at bage igennem. Varm en meget varm pande og sæt dem på en helt tør pande. De skal ca have 3 min på hver side, og de må meget gerne have lidt sorte pletter.

Makrelcurry:

2 dåser makrel i tomat (gerne god kvalitet)
Olivenolie til gryden
1 lille rødløg
2 Frisk chili
2/3 dl vand
½ tsk Chilipulver
2/3 -1 lille dåse kokosmælk (165ml)
Salt

Kom olie i en lille kasserolle og tilsæt den hakkede chili og rødløg. Kom makreldåsen i, vand, chilipulver, salt og til sidst kokosmælken. Da fisken er tilberedt, skal det kun lige have varme også skal det hurtigt af komfuret igen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køb srilankanske ingredienser på nettet