Cutlets – Friteret kartoffel/tun kugler med og uden æg

I går fik jeg en enorm lyst til disse friterede herligheder. Normalvis plejer jeg bare drømme mig til dem og venter på, jeg skal besøge min mor, så hun kan lave det til mig. MEN nu skal jeg både for bloggens skyld og for at prøvet det hele af begynde at lave det. Jeg regnede ærlig talt ikke, at jeg på første forsøg ville kunne lave dem så godt. og de allerede skulle på bloggen, men de smagte PERFEKT! Så here you go. Det resulterede så også i, at jeg desværre blev nødt til at tage billeder af dem i vinterens mørke, men sådan er det!

Cutlets (2 med æg og 4-5 små cutlets uden æg):

3-400 g Kartofler
2 Æg 
4 spsk Olie
1 spsk Sennepsfrø
1 Dåse tun i olie (i vand kan også gå)
10 Karryblade
2-3 Frisk chili
Salt og peber

Æg til panering
Rasp

Kog dine Kartofler. Kog samtidigt dine æg i 6 min (kan du sagtens gøre i kartoffelgryden). Mos de kogte kartofler. I en gryde kom olie, sennepsfrø i, tun i samt hakket chili og karryblade i. Tag det hurtigt af varmen, da tunen jo er tilberedt. Bland de moste kartofler sammen med tunmassen og tilsæt salt og peber. Hvis du vil lave den uden æg, så laver du bare kugler af massen og vender dem først i æg og herefter rasp. Men hvis du ønsker de kogte æg i, så tager du massen og flader det ud på din håndflade, så tager du ægget og ligger den centralt og lukker nu dejen rundt om ægget. Der hvor der mangler lidt tilføjer du bare lidt ekstra masse. Så ruller du den bare, så der ikke er revner, ellers går det galt, når den skal frituresteges. Disse vender du også i æg og rasp. Du varmer nu olien op og friterer dem til de får en gylden og pæn farve. Jeg har skåret mine halt over, så de er pæne. Du kan spise dem sådan eller bare som de er! Velbekomme.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til srilankanske krydderier og basis ingredienser