Hvem er jeg, og hvad går denne her blog ud på?

Pavlova med vanilje, æble, mynte og hvid chokolade

Jeg har spist en del pavlovaer, og jeg har nu også fået taget min mødom i at kaste mig ud i min egen version. Eller næsten da. Marengs har jeg nemlig lavet før, dog til et andet formål. Oftest har jeg fået pavlovaer med bær, hvilket altid er en sikker vinder, men jeg prøvede at kaste mig ud i en lidt anderledes udgave, og det endte med at blive ret lækkert!! Så her er der en opskrift.

Marengbund 8 stk. ca:

2 bæger æggehvider (2 1/2 æggehvider)
110 g sukker
1 tsk. citron

Pisk æggehviderne stive, kom meget lidt salt i, så bliver hviderne hurtigere stive. Hviderne er stive, når massen ikke kan komme ud af skålen, når du vender skålen på hovedet. Tilsæt derefter sukker lidt ad gangen, imens du pisker samt citron til sidst. Klat marengsen ud i små klatter på en bageplade og sørg for, at hver marengsbund er dybere i midten ved at trække marengsen udad ved hjælp af en ske. Tænd ovnen på 100 grader og lad dem blive derinde i 60 min. Lad marengsene afkøle, inden de trækkes af bagepladen forsigtigt.

Vaniljecreme:

2,5 dl fløde
2 spsk vaniljesukker

Pisk fløden og tilsæt vaniljesukker. Tilsæt mere vaniljesukker hvis smagen ønskes kraftigere.

Sukkeræbler:

1 æble
3 spsk sukker

Skær æblerne ud i små tern og kom dem på en varm tør lille gryde. Svits dem kort og tilsæt herefter sukker. Rør rundt til æblerne er lettere karameliseret.

Øvrigt fyld:

Mynteblade
Hvidchokolade

På marengsbunden klattes der vaniljecremen på, herefter tilsættes æblestykker og til sidst kommer vi myntebladene og lidt tyndskåret hvidchokoladestrimmel på.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem er jeg, og hvad går denne her blog ud på?