Tamilsk kyllingegryde i kokosmælk, lime og chili

Kyllingecurry

Man går aldrig galt i byen med curry. Specielt ikke kyllingecurry – det er en sikker vinder. Mørt kød, spicy curry og spæk med maser af smag er noget af det, som denne curry kan. Der findes utallige forskellige måder at lave sådan en curry på, men denne er helt sikkert en af mine favoritter.

Kyllingecurry til 2-3 personer - Tilberedningstid: 30 min - Sværhedsgrad: nem
 • Olie
 • 300 g kyllingebryst (marinade: 1 tsk salt, 1 spsk hvidløgspulver og 1 tsk chilipulver)
 • 3 hvidløg
 • 1 løg
 • To tomater
 • 1 stor kartoffel
 • 1 spsk revet ingefær eller ingefærpulver
 • 2 tsk chilipulver
 • 2 tsk currypowder
 • 1 tsk gurkemeje
 • 1,5 dl vand ca (tilføj mere vand hvis du ønsker curryen tyndere – husk dog da at smage til med evt ekstra krydderier)
 • 1,5 spsk lime
 • ca 1 tsk salt

Skær kyllingen i mundrette stykker og marinér kødet. Sæt det til side. Hak nu hvidløg, løg, tomater fint og skær kartofler i små 1×1 cm stykker. Kom olie i en gryde og steg kyllingestykkerne i 3 min. Sæt dem til siden. Kom i samme gryde lidt mere olie i på middelvarme og brun løg og hvidløg. Tilsæt nu både tomater og kartofler og steg tomaterne bløde. Tilsæt ingefær, chilipulver, currypowder og gurkemeje og svits det godt af. Tilsæt vand og lad det simre på middelvarme i 15 min ca (tjek kartoflerne er møre). Tilsæt herefter kyllingestykkerne, lime og salt og smag til. Voila. Kan spises med ris og en lækker frisk salat til.  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tamilsk kyllingegryde i kokosmælk, lime og chili