Pita med kyllingekebab, feta, hvidløgsdressing, chili, kål, rødløg, persille og agurk

Tamilsk kyllingegryde i kokosmælk, lime og chili

Jeg elsker simreretter, hvor selve gryderetten er hovedrollen, og man får lidt kartoffelmos, ris eller andet til. Typisk i den tamilske mad er det ofte risen, der spiller hovedrollen, også laver man nogle intense curry til, som man ikke spiser uden risen. Forleden tænkte jeg, det kunne være sjovt at prøve at lave en tamilsk simregryde, hvor der kun er den ene “curry”, og hvor den spiller hovedrollen og kun skal spises med en smule ris. Det var en ret sjov proces, da jeg skulle smage til. Den skulle smage af det tamilske køkken, men den skulle få dybden på en helt anden måde, som jeg ikke er vant til. Jeg var virkelig i tvivl undervejs, men jeg synes, projektet lykkes, og både min forlovede og jeg tog to gode portioner!! Giv det et skud – der er masser af smag og dybde på en helt anden måde, dog stadig med de velkendte tamilske krydderier og smage.

ca. 3-4 personer - Tilberedningstid: ca 1 time og 15 min - Sværhedsgrad: Middel
 • Olivenolie til panden
 • 1 tsk sennepsfrø
 • 1 tsk fennikelfrø
 • 1,5 løg
 • 2 store fed hvidløg
 • En knold ingefær (ca 4 cm x 5 cm)
 • 6-7 karryblade
 • 2 friske chili
 • 2 tomater
 • 2 tsk (med top) curry powder
 • 3-4 tsk chilipulver (evt 5 hvis du kan klare det – men smag til løbende og tilsæt mere senere)
 • 800 g Kyllingeoverlår
 • 300 dl vand
 • 2,5 dl koncentreret kyllingefond (dem der skal blandes op med vand – evt en hønsebouillon)
 • 3-4 kartofler
 • 400 ml kokosmælk
 • 1-1,5 lime (jeg brugte de store lime med masser af saft, hvis du har de helt små med lidt saft, så brug evt 2 men husk at smage til, inden du tilsætter)
 • Ca 3 tsk salt – tilsæt 2 tsk og smag til

Hak løg i den ønskede størrelse (de skal simre og bliver derfor helt bløde, så du kan godt lave dem lidt større, hvis du er til det) og hak hvidløg også. Riv ingefæren, lav et snit i chilierne uden at dele dem helt over (så er de lettere at fiske op), hak tomaterne fint og hak karrybladene fint. Tag herefter skindet af overlårene og halver dem med en skarp kniv til to trekanter – der er en naturlig deling mellem to knogler, så du blot lige skal igennem et knoglestykke, som du sagtens kan komme igennem med en almindelig god køkkenkniv. Kyllingeskindet kan du salte og komme i ovnen på en bageplade mellem to bagepapir og en bageplade ovenpå også, så de lægger i pres. De skal i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min.  

Hæld olie på en middelvarm sauterpande (eller lignende) og kom sennepsfrø og fennikelfrø i. Sauter det kort og til sennepskornene springer (kom evt låg på, så det ikke kommer udover det hele). Tilsæt herefter løg og hvidløg, chilierne og karryblade – sautér det i 5 min. Tilsæt tomater og sauter i 1 min. Herefter kommer du chilipulver og currypulver i og steger med i 2 min. Kom kyllingestykkerne med knoglesiden ned af og tilsæt hønsebouillon og vand – det skal simre med låg på i ca 5 min, hvorefter kartoflerne i ca 3 cm x 3 cm størrelse kommer med i også og simrer med låg på i yderligere 10 min. Vend kyllingestykkerne og skru lidt op for blusset (ca. ved 6-7 på komfuret) og lad det fortsat nu koge 5 min. Til sidst tilsættes en god fuldfed kokosmælk, som koges op og herefter simrer 10 min. Skru ned for blusset og tilsæt lime og salt. Husk at smage til – servér det med ris til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pita med kyllingekebab, feta, hvidløgsdressing, chili, kål, rødløg, persille og agurk