Kyllingekebab

Pita med kyllingekebab, feta, hvidløgsdressing, chili, kål, rødløg, persille og agurk

Er jeg den eneste, der er kæmpe fan af pita? Man kan lave dem i adskillige variationer lige efter, hvad man har lyst til! Kæmpe fan altså. Denne er lidt mere tyrkisk inspireret – jeg ELSKER deres køkken. Hvis du også elsker det, så bliver du ikke skuffet over denne laban.

Ca. 4 pita - Tilberedningstid ca. 35 min - Sværhedsgrad: nem

OBS! – Jeg har skrevet det hele i gram for at gøre det så præcis som muligt. Hvis du ikke har en vægt, så kan du blot afregne ca. 3 g som 1 tsk. fuld.

Kyllingekebab

 • 430-450 g kyllingebryst
 • 2 spsk. olivenolie
 • 8 g salt
 • 6 g majsstivelse
 • 3 g stødt spidskommen
 • 3 g stødt korianderfrø
 • 4 g chilipulver
 • 3 g paprika
 • 3 g gurkemeje
 • 2 g kanel
 • 4 g hvidløgspulver
 • 2 g peber

Fyld

 • 125 g rødkål
 • 1 bdt. persille
 • ½ agurk
 • 150 g feta
 • 1 rødløg
 • Chiliolie med chiliflager (alternativt chilisause)
 • Pitabrød

Dressing

 • 1 hvidløgs hoved
 • 6 spsk. creme fraiche
 • Salt
 • 2 spsk. citronsaft

Tænd oven på 200 grader varmluft og kom samtidigt hvidløgshovedet ind (skal være i ovnen ca 30 min). Skær hver kyllingebryst i 2-3 små fileter (som vist på billedet). Kom det i en skål og tilsæt både olie og resterende ingredienser i. Gnub det hele godt ind i kyllingefileterne. Tag nu en franskbrødsform (eller noget der minder om) og kom fileterne oveni hinanden. Når alle er fileter er kommet i, presser du dem godt både ovenfra og fra siden (se evt billeder nedenfor). Kom det nu i ovnen i 20 min (husk og tage hvidløget ud også). Lad det hvile ca 5 min og vend formen om, hvor den så falder ud af sig selv (ellers hjælp den på vej med en kniv). Skær nu kødet helt tyndt med en kniv.

Hak persille fint, snit rødkålen og rødløg tyndt og skær agurk i små mundrette stykker. Bland det hele sammen i en skål til en salat. Fetaen smuldrer du bare i store stykker, hvis du har købt en blok.

Kom cremefraiche, salt og citron i en skål. Tag nu hvidløgshovedet og skær toppen af. Pres nu alle hvidløgene ud på et skærebræt. Hak dem alle helt fint og mas dem også med din kniv (begge dele er nemt, da de er helt bløde). Kom det i skålen med det andet og bland det godt. 

Smør dressing og chili på begge sider af pitabrødet og fyld kød, salat og feta i. 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingekebab