Toast med spicy omelet

Tamilsk taco med lynstegt spicy laks, syltet gulerodssalat, hvidløgsdressing og chilisause

Taco! Dem elsker jeg virkelig. Der er så meget smag og snask, at man kun kan elske dem. Det gode ved dem er også, at man kan få dem i alle mulige variationer. Derfor fik jeg den idé, at jeg ville lave en tamilsk taco. Dette blev resultatet. En helt lækker og blød fisk, en syrlig gulerodssalat med chili, en smuk hvidløgsdressing og naturligvis chilisause. Jeg synes, det er en enormt god hverdagstaco, som alle kan give sig til. Samtidigt er det også en taco, som man kan servere for sine gæster uden at svede i køkkenet hele dagen. OG hvis man er helt doven, så kan man sagtens også købe små softtaco, hvis man vil slippe for at rulle dem ud, selvom det egentligt er ret tilforladeligt. Med mindre du naturligvis skal have 10 gæster, så kræver det måske du laver dem i god tid eller køber dem et sted.

Ca 7-8 taco (2 personer) - Tilberedningstid 45 minutter - Sværhedsgrad: Middel

Gulerodssalat

 • 1 stor eller 2 små gulerødder
 • 0,5 dl lagereddike
 • 0,5 dl vand
 • 2 spsk sukker
 • et nip salt
 • 2 små asiatiske chilier eller 1 stor chili

Taco

 • 150 g mel
 • 0,5 tsk salt
 • 0,75 dl vand
 • 1 spsk Olivenolie

Hvidløgsdressing

 • 3 spsk creme fraiche 18%
 • 2 fed hvidløg
 • 1/4 tsk salt

Laks

 • ca 250 g laks
 • 1 spsk lime
 • 2 tsk chilipulver
 • 1 tsk hvidløgspulver
 • 1/2 tsk salt
 • Olie

Husk chilisause!!

 

Riv gulerod og varm eddike, vand, sukker og salt op til sukkeret er opløst. Hæld det udover de revne gulerødder og tilsæt finthakket chili. Når du skal servere kan du enten sige væsken fra eller huske at presse saften lidt ud af de revne gulerødder, inden du kommer dem på dine tacos. 

Bland mel og salt sammen i en skål og tilsæt vand og olivenolie. Ælt det godt til dejen er ensartet og smidig. Lad det stå ca 15-20 min (imens kan du lave dressing og marinere fisken). Del dejen op i små boller, kom mel på bordet og rul bollerne flade. Kom dem nu på en varm og tør pande en ad gangen. Når tacoen begynder at hæve op, skal du vende dem (se hvordan de ca skal hæve nedenfor). De skal ca have 30-60 sek på hver side.

Kom creme fraiche, finthakket hvidløg og salt i en skål og bland det sammen.

Skær laksen i store chunks (ca 4×4 cm).  Kom stykkerne i en skål og mariner dem i chili, hvidløgspulver, lime og salt. Lad det stå, indtil du har lavet tacoerne. Dæk nu en hel mellem varm pande med olie. Kom laksestykkerne på og steg dem ca 30-45 sek på hver side. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toast med spicy omelet