Lette og bløde madbrød med krydret meatless fars og majs - god madpakkeidé

Nem hverdags samosa med myntedressing

Samosa er en dejlig sprød sag med fyld i og en dejlig dip til. Jeg er ellevild med dem, og prøvede derfor at lave en lidt mere hverdagsvenlig samosa. Min version er en klassisk vegetar samosa med kartofler og ærter – personligt min yndlings. Dertil har jeg lavet en myntedip til, som er et godt og friskt modspil til den krydrede samosa.

Ca 10-12 Samosa - Tilberedningstid ca 1 time - Sværhedsgrad: Middel
 • 500 g kogte kartofler i tern
 • Olivenolie
 • 0,5 tsk Fennikelfrø
 • 1 Lille løg
 • 1 tsk Stødt spidskommen
 • 1 tsk Stødt koriander
 • 1 tsk Hvidløgspulver
 • 2 tsk Chilipulver
 • ½ tsk Gurkemeje
 • ½ tsk Kardemomme
 • 50 g Ærter
 • Salt
 • Forårsrullepapir (kan købes i asiatiske butikker)
 • Olie til friturestegning
 • 1 Bundt mynte
 • 3 spsk Creme fraiche
 • 1,5 spsk Citronsaft
 • Salt

Kom olie på en middelvarm pande og kom fennikelfrø i. Steg det af os tilsæt løg. Lad dem blive bløde og letgyldne i ca 4-5 min. Tilsæt alle krydderier og steg dem af. Kom herefter ærter i og steg dem i 2 min. Sidst kommer du de kogte kartofler i og steger det af, til det er en ensartet masse, hvor kartoflerne er blevet til en ensartet konsistens. Smag til med salt og lad det nu køle ned til, det er lunt. Imens fyldet køler ned kan du varme fritureolien op. 

Du skal nu folde dine samosaer. Klip papirerne på lang, så det er en rektangel. Læg papirrektangel som en søjle foran dig. Se rektanglen som to kvadrater. Den nederste kvadrat ser du yderligere som to trekanter. På den trekanten tættest på midten kommer du fyld på som trekantens form. Du kommer den nederste trekant over trekanten med fyld. Nu skal du videre op til det andet kvadrat, som du nu også ser som to trekanten. Du folder nu yderligere til den nederste trekant og herefter lukket den sidste ende med den øverste trekant. Se tegning nedenfor. Frituresteg dem i ca 1-2 min til de er flotte gyldne. Dryppe af på køkkenrulle.

Dippen skal du laves. Kom alle ingredienser i en foodprocesser og blend det helt fint. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lette og bløde madbrød med krydret meatless fars og majs - god madpakkeidé