Poori med kartoffelcurry

Pitabrød med krydret oksekød på spyd, bagt hvidløgsmayo, bagt peber, feta, jalapenos og diverse

Jeg ELSKER pita – mere end sandwich. Jeg ved ikke hvorfor, men det er som om, pita kan noget helt andet. Dog synes jeg, selve pitabrødet er enormt undervurderet, og jeg synes virkelig ofte man bliver udsat for de billige pap pitabrød. Det er bare ikke det samme. Så please betal lidt ekstra for noget godt brød, det gør virkelig en forskel for spiseoplevelsen. Nå, men jeg har lavet en tyrkisk inspireret udgave med oksekød på spyd og feeeeta. Feta er liiiife! <3

Til ca. 4 store Pitabrød - Tilberedningstid 30 min - Sværhedsgrad: Nem

500 g Oksekød med høj fedtprocent
Godt med salt
Peber
1 tsk Paprika
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Timian
Spydpinde og olivenolie

1 Rød peber
Olivenolie
8-10 Hvidløg med skræl
ca 4 spsk God mayo

Agurk
Gulerødder
Foråsløg
evt salat
Fetablok
Jalapenos
Pitabrød

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom oksekødet i en skål og alle krydderierne. Lad det evt stå og trække i 15 min eller brug det med det samme. Tag en lille håndfuld og klem farsen om spydet. Det skal være lidt ca ligeså tyk og lang som en mande pegefinger ca. Kom dem på en bageplade med bagepapir og hæld lidt olivenolie udover. Kom peber med lidt olivenolie udover på bagepladen også og hvidløgene. Kom nu det hele i ovnen i ca 15 min. Imens skær alle grøntsager fint og feta i rustikker stykker. 

Når spyd, hvidløg og peber har været inde i 15 min, tages det ud. Kom pitabrødet ind i varmen i ca 2 min. Imens kommes mayo i en skål sammen med de bagte hvidløg. Du skal blot presse indmaden ud af hvidløgene, skrællet smider du bare ud. Rør det godt sammen. Peberen skæres i skiver og kernehuset fjernes. Kom det i en skål for sig selv med en smule salt og peber, og evt gerne en skvat citron. 

Smør pita indeni med hvidløgsmayo, kom ca 3 spyd i hver pita og kom alt det fyld i du vil have. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Poori med kartoffelcurry