Tyrkisk ret - Krydret lam, glat hummus, tzatziki, lun tomat/løg salat, ris og fladbrød med sesam

Poori med kartoffelcurry

Hvis du ikke har smagt poori før, så er det nu! Der er egentlig bare et fladbrød, som man frituresteger, hvor brødet hæver op og bliver helt luftigt indeni. Til at dyppe brødene i har jeg lavet et kartoffelcurry til. Du bliver nødt til at prøve det 😉

Ca 10-12 poori - Tilberedningstid 45 min - Sværhedsgrad: medium

215 g Hvedemel
½ tsk Salt
3 tsk Olivenolie eller smeltet smør/ghee
1 dl Vand
Olie til at friturestege (ca 0,5 L)

7 Mellemstore kartofler
Olie til gryden
1 Løg
2 Store fed hvidløg
1,5-2 tsk Chilipulver
0,5 tsk Gurkemeje
0,5 dl vand
2 tsk Citronsaft
Salt

Kog kartoflerne helt møre i saltet vand. Imens de koger kom mel og salt i en skål og bland det sammen. tilsæt nu olie og vand og ælt dejen godt. Dejen skal være blød men ikke klistret. Lad dejen hvile. Når kartoflerne er møre, så skærer du løg i den ønskede størrelse og hvidløg helt fint. Kom godt med olie i en gryde på middelvarme og steg nu løg og hvidløg af til de er bløde og har lidt stegt skorpe. Tilsæt herefter chilipulver og gurkemeje, steg det af og mos nu kartoflerne ned i. Kom vand i og rør det hele sammen. smag til med citronsaften og salt.
Varm olien op til at friturestege (brug en lille gryde eller en lille pande, der har høj kant). Fordel dejen til små og lige store boller. Brug en kagerulle eller en vinflaske til at flade hver enkelt bolle helt flad. Så tynd som muligt, men ikke så tynd at dejen nærmest er gennemsigtig. Kom dem i fritureolien og bank forsigtigt fladbrødet op og ned hurtigt med fritureskeen. Det gør brødet nemmere hæver. De få der ikke hæver op, kan du også sagtens spise. Poorien er færdig, når den er gyldenbrun.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyrkisk ret - Krydret lam, glat hummus, tzatziki, lun tomat/løg salat, ris og fladbrød med sesam