Æggetortilla med spicy stegte kartofler og cheddar

Bagte kartofler med mexicansk fyld – krydret Oksekød, guacamole, hot salsa og creme fraiche

Der er ingen tvivl om, at bagekartofler er en gammel kending for de fleste. Det er en lækker sag med en god klat persillesmør. Men hvorfor ikke opgradere en god bagt kartoffel med fyld og få det som hovedret. Jeg siger ja tak! Her har jeg kreeret en mexicansk version med krydret stegt oksekød, guacamole, salsa og creme fraiche! Muuums!

Til ca. 6 fyldte kartofler - Tilberedningstid 35 min - Sværhedsgrad: nem

6 Bagekartofler
Lidt olie og salt

Olie
400 g Oksekød
1 tsk Spidskommen
1 tsk Stødt koriander
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Paprika
1 tsk Sukker
1-1,5 tsk Chilipulver
Salt og peber

2 Modne avocadoer
½ Rødløg
½ Tomat
2 spsk Citron
Salt og peber

Hot salsa i glas (eller medium salsa)
Creme fraiche

Kom bargekartoflerne med lidt olie og salt udover i ovnen i 40 min ved 200 grader varmluft. Imens de er i ovnen mos avocadoerne i en skål, hak rødløg og tomat meget fint og kom det i avocadoen. Tilsæt citron, salt og peber og smag guacamolen til. Kom nu olie på en varm pande og steg oksekødet af. Tilsæt alle krydderier og steg kødet ca. 8 min. 

Når kartoflerne er færdigbagt skærer du et krydse i midten, trækker hver “ende” ud og kommer oksekød, guacamole, salsa og creme fraiche på. Velbekomme! 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggetortilla med spicy stegte kartofler og cheddar