Steg og krydret spidskål og broccoli

Roast paan

Roast paan er et meget kendt spise blandt tamilere. Oftest spises disse, hvor de bliver dyppet i curry eller sambal. Det er ikke en ting med smør og pålæg i Sri Lanka, måske de kan finde på det i hovedstaden, men på ingen måde i nord Sri Lanka. Brødets skorpe har dog oftest en tendens til at være sej og hård, men det indre er mega lækkert! Jeg har prøvet at lave en version, hvor skorpen også er lækker og sprød! 😉 Denne opskrift er inspireret af en en instagram profil, der hedder kitchenguerrilla.

En franskbrødsform - Tilberedningstid ca 2 timer med hæve- og bagetid - Sværhedsgrad: Middel

2,5 dl Vand
50 g Gær
3,5 spsk Sukker
500 g Hvedemel
1 spsk Salt
3 spsk Smør
2 spsk Olivenolie

2-3 spsk smeltet smør til at pensle

Opløs gær, salt og sukker i lunkent vand. Kom herefter mel lidt efter lidt ned i gærblandingen. Ælt det hele godt sammen. Tilsæt herefter smeltet smør og olivenolie og ælt det til en fast men smidig dej. Lad det hæve lunt i 30 min ca.

Imens dejen hæver kan du klippe små kvadrater af et bagepapir, alt efter hvor stor din form af. Herefter kan du pensle formen med smeltet smør.

Tænd ovnen på 110 grader  og varmluft. Tag dejen ud og lav en pølse.

Del dem i ligelige små boller og flad dem ud en ad gangen.

De skal hver især pensles med smeltet smør

Kom den i formen og herefter et stykke bagepapir. Dette gentager du til formen er fyldt helt ud. Evt overskydende dej kan du forme til boller.

Pensel overfladen med mere smeltet smør.

Kom det i ovnen i 25 min. og skru nu ovnen op på 175 grader i yderligere 15-20 min. Du kan nu tage det nemt ud af formen og skille lagene fra hinanden. Du kan spise det som det er med valgfrit smørrelse, spise det med curry eller lave en toast med disse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Steg og krydret spidskål og broccoli