Aubergine sambal/raita

Bønnecurry

Jeg fik en omgang grønne snitbønner for lidt siden, som jeg lavede denne curry ud af. Den ser lidt mere armygrøn ud, men det sker, når man kommer citron i, og det får lov til at stå i lidt tid. Det havde jeg desværre glemt. Så husk at lav denne curry først lige inden den skal serveres, hvis du går op i, det skal se flot grønt ud. Ellers er smagen jo helt den samme.

4-5 personer som tilbehør - Tilberedningstid 30 min - Sværhedsgrad: nem

200 g bønner
Olivenolie så det gryden nogenlunde
1 tsk Sennepsfrø (de brune)
½ Løg
2 Hvidløg
10 Karryblade
3 Friske små chili
1 tsk Gurkemeje
1 tsk Stødt spiskommen

1 tsk Stødt koriander
0,5 tsk Stødt peber

1 tsk Chilipulver
1,5 dl Vand

1 dl Vand
2 tsk Kokospulver
0,5-1 tsk Salt

Olie
1 tsk Fennikelfrø
½ Løg
2 Hvidløg

Skær løg, hvidløg, chili fint og skær bønnerne i 1 cm x 1 cm stykker. Kom nu olie på en meget varm gryde og steg nu sennepskorn af (tag evt låg på i 10 sekunder, imens sennepskornene springer). Skru nu gryden ned til middelvarme og tilsæt løg og hvidløg og steg dem af til de er gyldenbrune og bløde. Midtvejs imens løgene/hvidløgene bliver stegt tilsæt de friske chili og karryblade. Tilføj herefter bønnerne. Steg det af i 2 min og tilsæt gurkemeje, spidskommen, koriander, Peber og chilipulver. Steg det kort af og tilsæt vand. Lad det koge 10 min. Kom herefter kokospulver i og det sidste vand, og lad det simre yderligere til curry’en tykner. Hak nu løg og hvidløg og steg det af i olie med fennikelfrø til de er gyldne. Når curry’en er tyknet bland nu løg/hvidløgsblandingen i og tag det af komfuret. Det kan serveres med ris, andre curry, creme fraiche salater osv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aubergine sambal/raita